Puitejärjestelyt julkisissa hankinnoissa teknisellä toimialalla

Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia julkisia hankintoja, jonka vuoksi monissa kunnissa on pohdittu puitejärjestelyjen käyttämistä. Puitejärjestelyllä tarkoitetaan valmiiksi kilpailutettua sopimuskokonaisuutta, jonka nojalla voidaan hankkia tuotteita ja palveluita ilman omaa julkista kilpailutusta. Puitejärjestely soveltuu erityisesti hankintoihin, joissa tuotteet ja hinnat kehittyvät nopeasti eikä hankintayksikön kannalta ole tarkoituksenmukaista sitoutua kiinteisiin hintoihin ja ehtoihin. Tyypillisesti puitejärjestelyjen puitteissa hankitaan esimerkiksi konsultointi- ja asiantuntijapalveluita.

Tämä koulutus antaa tietopaketin siitä, miten voit käyttää puitejärjestelyjä hyväksi teknisellä toimialalla tehtävissä julkisissa hankinnoissa.

Kouluttajana toimii asianajaja, VT, KTM Mika Pohjonen Frontia Asianajotoimisto Oy:stä. Hän neuvoo päivittäin julkista sektoria tarjouskilpailujen järjestämisessä ja yrityksiä tarjousten tekemisessä. Pohjonen on hoitanut yli 200 julkista hankintaa koskevaa oikeudenkäyntiä. Lisäksi hän on kirjoittanut lukuisia julkaisuja julkisista hankinnoista ja toiminut asiantuntijaluennoitsijana noin 400 tilaisuudessa.

- Puitejärjestelyn muodostaminen tarjouskilpailulla ja mitä ehtoja kannattaa ilmoittaa tarjouspyynnössä

- Kuinka tilauksia voi tehdä, kun on useita toimittajia puitejärjestelyssä

- Kevennettyjen kilpailutusten järjestäminen

- Kansallisen kynnysarvon alle jäävät tilaukset

Koulutus on tarkoitettu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa.

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Koulutuksen yhteydessä on tilanteen mukaan mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä aiheeseen liittyen. Mikäli osallistut ensimmäistä kertaa Hallintoakatemian etäkoulutukseen, tulee sinun koulutukseen ilmoittautuaksesi ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittautuminen koulutukseen viimeistään 28.8.

50-100, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki

Suomen Videokoulutus