Muutoksenhaku perusopetuksessa

Perusopetukseen liittyvissä päätöksissä muutoksenhaku poikkeaa osin kuntalain mukaisesta muutoksenhausta. Perusopetuslain mukaan oikaisuvaatimus tehdään monessa tapauksessa aluehallintovirastoon ja valitus hallinto-oikeuteen. Koulutuksessa tuodaan esimerkkejä erilaisista perusopetuksessa tehtävistä päätöksistä sekä siitä, miten erilaisiin tapauksiin haetaan muutosta ja kuinka muutoksenhaku etenee. Koulutuksessa käydään esimerkiksi läpi sitä, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi.

Koulutus sopii kaikille kuntien sivistystoimialan toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville, kuten rehtoreille, taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville.

Etäkoulutuksessa on mahdollisuus esittää kouluttajalle aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

OHJELMA:

Päätöksen muutoksenhakukelpoisuus
- Mihin päätökseen saa hakea muutosta ja mihin päätökseen ei?
- Milloin tehdään oikaisuvaatimus aluehallintovirastoon? Milloin tehdään valitus hallinto-oikeuteen? Entä miten haetaan muutosta oppilaan arviointia koskevaan päätökseen?
- Kenellä on oikeus hakea muutosta?
- Valitusosoitus ja valituskielto
- Esimerkkejä keskeisimmistä muutoksenhakutilanteista

Päätöksen tiedoksianto
- Miten tiedoksianto hallintolain mukaan eroaa kuntalain mukaisesti tiedoksiannosta?
- Esimerkkejä perusopetuksessa tehtävistä hallintopäätöksistä

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittautuminen koulutukseen viimeistään 28.10.

50-100, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki

Tuomo Tenhunen

Suomen Videokoulutus