aikaa alkuun

Kuinka käsittelemme henkilötietoja päätöksenteossa ja nettijulkaisussa...

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Kuinka käsittelemme henkilötietoja päätöksenteossa ja nettijulkaisussa oikein

Tässä koulutuksessa käsitellään henkilötietojen käsittelyä päätöksenteossa lainsäädäntötasolla sekä siitä näkökulmasta, miten henkilötietoja käsitellään käytännössä päätöksenteko-ohjelmistossa.

Henkilötietojen käsittelyyn ja nettijulkaisuun liittyvät kysymykset ovat olleet pinnalla viime vuosina paljon. Lainsäädäntö asettaa rajat sille, mitä netissä ei saa julkaista (mm. salassapidettävät tiedot), mutta erityisesti henkilötietojen julkaisuun liittyy hankalia tulkintakysymyksiä.

Mikä on riittävää tietojen julkaisemista, muttei kuitenkaan ihmisen yksityisyydensuojan piiriin menevää henkilötietojen julkaisemista ja käsittelyä? Miten suhtaudun julkisiin henkilötietoihin? Mihin vedetään rajat? Mitä liitteitä voin julkaista? Entä miten toimin käytännössä? Tässä koulutuksessa käsitellään kysymystä käytännön esimerkkien ja usein kysyttyjen kysymysten kautta.

Teemme koulutuksessa harjoituksen selaimessa – jokainen osallistuja pääsee itse kokeilemaan, miten henkilötietojen kanssa voidaan käyttäytyä myös teknisessä ohjelmassa testiympäristössä ohjatusti webinaarin aikana. Lähetämme osallistujille etukäteen ohjeet testiympäristöön pääsemiseksi.

YHTEISTYÖSSÄ TRIPLAN OY:N KANSSA
Koulutus sopii kuntien valmistelu- ja sihteeritehtävissä toimiville sekä tiedottamisesta vastaaville.

Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta sekä Milla Viitanen Triplan Oy:sta (Valmu). Milla Viitanen on toiminut Triplanilla julkishallinnon asiakkaiden parissa projektipäällikkönä sekä kouluttajana yli kymmenen vuoden ajan.

Triplan Oy:n järjestelmät toimivat yli sadan kunnan päivittäisinä asianhallinnan ja päätöksenteon työkaluina aina valmistelusta päätösten julkaisuun saakka. Koulutus ja harjoitukset testiympäristössä on suunnattu kaikille päätöksenteon valmisteluun osallistuville riippumatta siitä, käytetäänkö organisaatiossasi Triplanin järjestelmiä (KuntaToimisto, Tweb, Valmu).

OHJELMA

14.00 Henkilötiedot päätöksenteossa – lainsäädännön asettamat reunaehdot

Mitä henkilötietoja saa julkaista ja mitä ei

Vinkit listojen, liitteiden ja pöytäkirjojen julkaisemiseen ja laatimiseen

Tuuli Tarukannel, Hallintoakatemia

15.00 Näin henkilötietoja ja rakenteista asiakirjaa käsitellään ohjelmassa – Valmu esimerkkinä

- henkilötietojen käsittely päätöksenteon valmistelussa

Ohjattu harjoitus: jokainen osallistuja harjoittelee selainpohjaisessa demoympäristössä rakenteisen päätösasiakirjan valmistelua


16.00 Koulutus päättyy

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittautuminen koulutukseen viimeistään 7.11.

RYHMÄALENNUS
Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-9, hinta on 550 euroa (+ alv 24 %)
10-19, hinta on 1000 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1500 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1700 euroa (+ alv 24 %)
50-100, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi
Hinta: 179.8 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Luottamushenkilön ABC -videotallenne

Videolla käydään tiiviisti läpi tärkeimmät asiat, mitä uuden luottamushenkilön tulee tietää kuntien hallinnosta ja päätöksenteosta. >> Tutustu

Luottamushenkilön ABC

Helppo ja edullinen tapa kouluttautua: tunnin mittainen videotallenne (videon kokonaispituus on 1h 6 min). Videolla käydään tiiviisti läpi tärkeimmät asiat, mitä uuden luottamushenkilön tulee tietää kuntien hallinnosta ja päätöksenteosta. Vältä turhat virheet päätöksenteossa ja käy läpi pakettimme keskeisimmistä asioista. Koulutuksen aiheet: 1. Kunnan toiminta 2. Kunnan toimielimet 3. Kunnan johtaminen 4. Asian käsittely kunnassa 5. Hallinnon järjestäminen 6. Kokoukset 7. Kokouksen kulku 8. Esteellisyys, otto-oikeus ja eriävä mielipide 9. Julkisuusasiat 10. Luottamushenkilön oikeudet ja velvollisuudet Kouluttaja: Erityisasiantuntija, HTM Ulla Tirronen Hinnat ja lisätiedot Tallenteen hinta on 89 euroa / henkilö (+alv 24 %). Ryhmäilmoittautumisten osalta huom: Hinta alenee suhteessa osallistujamäärään. Jos koulutukseen osallistuu: 5 tai enemmän, 80 euroa/henkilö 10 tai enemmän 70 euroa /henkilö 20 tai enemmän 60 euroa /henkilö 30 tai enemmän 50 euroa /henkilö Tallenteen katseluoikeus on 2 viikkoa. Jotta voit katsoa tallenteen, suosittelemme käyttämään Chrome tai Firefox -selainta. Lisätiedot: info@hallintoakatemia.fi, puh. 040 656 9684. >> Tutustu

Kuntakonsernin johtamisen käytännön tavat - hyviä esimerkkejä

Koulutuksessa käsitellään kuntakonsernin johtamiseen liittyviä käytännön esimerkkejä kuten: - mitä hyviä tapoja on viedä viestiä konsernijohdon ja yhtiön ylimmän johdon ja luottamushenkilöiden välillä - mitkä ovat omistajaohjauksen keinoja, jotka ovat sallittuja, mutta myös toimivia kunnan ja kuntayhtiön näkökulmasta - mitä konserniohjeessa on hyvä olla. Kouluttajana toimivat Hallintoakatemian erityisasiantuntija Tuuli Tarukannel ja Mikkelin konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtaja Olli Marjalaakso. >> Tutustu