Asiakirjojen julkisuus ja salassapito terveydenhuollossa

Terveydenhuollon asiakkaiden tiedot ja heidän saamaa etuutta ja palvelua sekä henkilön terveydentilaa tai vammaisuutta koskevat asiakirjat kuuluvat ehdottoman salassapidon piiriin.

Koulutuksessa käydään käytännönläheisesti läpi sitä, mitä asiakirjoja voidaan niiden salassapito huomioon ottaen luovuttaa ja kenelle. Aihetta käsitellään tutustumalla lainsäädännön lisäksi tyypillisiin asiakirjojen julkisuutta koskeviin tilanteisiin terveydenhuollossa oikeustapauksia hyväksikäyttäen.

Koulutus sopii terveydenhuollon esimiehille, henkilöstölle ja kaikille asiakas- ja potilasasiakirjojen parissa toimiville.

Kouluttajana toimii OTM Liisa Murto, joka on kokenut sosiaali- ja terveyspalveluiden lainsäädäntöön ja sote-palveluiden järjestämiseen perehtynyt lakimies.

OHJELMA:

Salassapidon ja tiedonvaihdon tausta
- Yksityisyydensuoja perusoikeutena
- Salassapidon ja tiedonvaihdon käsitteet ja keskeiset lainsäännökset

Julkisuuslain mukainen tiedonsaantioikeus
- Asianosaisasema ja asianosaisen tiedonsaanti
- Oikeus omiin tietoihin

Potilasasiakirjojen luovuttaminen terveydenhuollossa
- Potilastietojen salassapito ja käyttö terveydenhuollossa
- Potilastietojen luovuttaminen suostumuksen perusteella
- Potilastietojen luovuttaminen ilman suostumusta
- Huoltajan, läheisen ja edunvalvojan asema
- Lapsen kielto-oikeus

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Koulutuksen yhteydessä on tilanteen mukaan mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä aiheeseen liittyen. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Koulutuksen ilmoittautuminen on edelleen auki!

50-100, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki

Suomen Videokoulutus

Milloin olen esteellinen kunnassa (TALLENNE)