aikaa alkuun

Vertailu- ja pisteytysmekanismit julkisissa hankinnoissa

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Vertailu- ja pisteytysmekanismit julkisissa hankinnoissa

Tarjousten vertailun pohjana olevan kriteeristön laatiminen on yksi kriittisimmistä vaiheista julkisen hankinnan onnistumisen kannalta. Vertailu- ja pisteytysmekanismien on mahdollistettava tarjoajille yhtäläiset mahdollisuudet osallistua tarjouskilpailuun, eivätkä ne saa perusteettomasti rajoittaa kilpailua. Lisäksi määritysten on oltava riittävän täsmällisiä, jotta potentiaaliset tarjoajat kykenevät ymmärtämään hankinnan kohteen.
Hyvin laaditut kriteerit ja vertailumekanismit rajaavat ja kohdentavat hankintaa kohti tarkoituksenmukaista palvelua tai tuotetta. Epäonnistuneet tai huolimattomat tuotemääritykset voivat sen sijaan johtaa hinta-laatusuhteeltaan heikkoon ratkaisuun tai jopa kokonaan vääränlaisen tuotteen tai palvelun hankintaan.

Tässä koulutuksessa käydään läpi, minkälaisia erilaisia mahdollisuuksia hankintayksiköllä on vertailu- ja pisteytysmekanismien laatimisessa. Lisäksi koulutuksessa esitellään käytännön esimerkkejä, yleisiä ongelmatilanteita sekä eri yhteyksissä hyväksi havaittuja käytäntöjä.

OHJELMA

14. 00 Koulutus alkaa

Tarjousten vertailun ja pisteyttämisen perusteet
- Mitä tarjouksissa vertaillaan ja miksi?
- Soveltuvuusvaatimukset ja hankinnan kohteen kriteerit
- Hankinnan kohteen ja menettelyn vaikutus tarjousvertailuun
- Pakolliset ja harkinnanvaraiset poissulkemisperusteet

Tarjousten vertailua koskevat oikeusohjeet
- Tasapuolisuus ja syrjimättömyys tarjousten vertailussa
- Tarjouspyynnön määritysten sitovuus

Laadun huomioiminen osana tarjousvertailua
- minkälaisia asioita saa ja kannattaa pisteyttää?
- käytännön esimerkit
- yleiset ongelmatilanteet

Hinnan pisteyttäminen
- erilaiset hintakomponentit ja niiden hyödyntäminen
- käytännön esimerkit
- yleiset ongelmatilanteet

16.00 Koulutus päättyy

Kouluttajana toimii Riku Heino.

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 12.9.2019.

TEKNISET LISÄTIEDOT
Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Koulutuksen yhteydessä on tilanteen mukaan mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä aiheeseen liittyen. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

RYHMÄALENNUS
Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-9, hinta on 550 euroa (+ alv 24 %)
10-19, hinta on 1000 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1500 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1700 euroa (+ alv 24 %)
50-100, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Koulutuksen yhteyshenkilö:
koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki
henri.yli-salomaki@hallintoakatemia.fi
Hinta: 179.8 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Luottamushenkilön ABC -videotallenne

Videolla käydään tiiviisti läpi tärkeimmät asiat, mitä uuden luottamushenkilön tulee tietää kuntien hallinnosta ja päätöksenteosta. >> Tutustu

Luottamushenkilön ABC

Helppo ja edullinen tapa kouluttautua: tunnin mittainen videotallenne (videon kokonaispituus on 1h 6 min). Videolla käydään tiiviisti läpi tärkeimmät asiat, mitä uuden luottamushenkilön tulee tietää kuntien hallinnosta ja päätöksenteosta. Vältä turhat virheet päätöksenteossa ja käy läpi pakettimme keskeisimmistä asioista. Koulutuksen aiheet: 1. Kunnan toiminta 2. Kunnan toimielimet 3. Kunnan johtaminen 4. Asian käsittely kunnassa 5. Hallinnon järjestäminen 6. Kokoukset 7. Kokouksen kulku 8. Esteellisyys, otto-oikeus ja eriävä mielipide 9. Julkisuusasiat 10. Luottamushenkilön oikeudet ja velvollisuudet Kouluttaja: Erityisasiantuntija, HTM Ulla Tirronen Hinnat ja lisätiedot Tallenteen hinta on 89 euroa / henkilö (+alv 24 %). Ryhmäilmoittautumisten osalta huom: Hinta alenee suhteessa osallistujamäärään. Jos koulutukseen osallistuu: 5 tai enemmän, 80 euroa/henkilö 10 tai enemmän 70 euroa /henkilö 20 tai enemmän 60 euroa /henkilö 30 tai enemmän 50 euroa /henkilö Tallenteen katseluoikeus on 2 viikkoa. Jotta voit katsoa tallenteen, suosittelemme käyttämään Chrome tai Firefox -selainta. Lisätiedot: info@hallintoakatemia.fi, puh. 040 656 9684. >> Tutustu

Kuntakonsernin johtamisen käytännön tavat - hyviä esimerkkejä

Koulutuksessa käsitellään kuntakonsernin johtamiseen liittyviä käytännön esimerkkejä kuten: - mitä hyviä tapoja on viedä viestiä konsernijohdon ja yhtiön ylimmän johdon ja luottamushenkilöiden välillä - mitkä ovat omistajaohjauksen keinoja, jotka ovat sallittuja, mutta myös toimivia kunnan ja kuntayhtiön näkökulmasta - mitä konserniohjeessa on hyvä olla. Kouluttajana toimivat Hallintoakatemian erityisasiantuntija Tuuli Tarukannel ja Mikkelin konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtaja Olli Marjalaakso. >> Tutustu