Vertailu- ja pisteytysmekanismit julkisissa hankinnoissa

Tarjousten vertailun pohjana olevan kriteeristön laatiminen on yksi kriittisimmistä vaiheista julkisen hankinnan onnistumisen kannalta. Vertailu- ja pisteytysmekanismien on mahdollistettava tarjoajille yhtäläiset mahdollisuudet osallistua tarjouskilpailuun, eivätkä ne saa perusteettomasti rajoittaa kilpailua. Lisäksi määritysten on oltava riittävän täsmällisiä, jotta potentiaaliset tarjoajat kykenevät ymmärtämään hankinnan kohteen.
Hyvin laaditut kriteerit ja vertailumekanismit rajaavat ja kohdentavat hankintaa kohti tarkoituksenmukaista palvelua tai tuotetta. Epäonnistuneet tai huolimattomat tuotemääritykset voivat sen sijaan johtaa hinta-laatusuhteeltaan heikkoon ratkaisuun tai jopa kokonaan vääränlaisen tuotteen tai palvelun hankintaan.

Tässä koulutuksessa käydään läpi, minkälaisia erilaisia mahdollisuuksia hankintayksiköllä on vertailu- ja pisteytysmekanismien laatimisessa. Lisäksi koulutuksessa esitellään käytännön esimerkkejä, yleisiä ongelmatilanteita sekä eri yhteyksissä hyväksi havaittuja käytäntöjä.

14. 00 Koulutus alkaa

Tarjousten vertailun ja pisteyttämisen perusteet
- Mitä tarjouksissa vertaillaan ja miksi?
- Soveltuvuusvaatimukset ja hankinnan kohteen kriteerit
- Hankinnan kohteen ja menettelyn vaikutus tarjousvertailuun
- Pakolliset ja harkinnanvaraiset poissulkemisperusteet

Tarjousten vertailua koskevat oikeusohjeet
- Tasapuolisuus ja syrjimättömyys tarjousten vertailussa
- Tarjouspyynnön määritysten sitovuus

Laadun huomioiminen osana tarjousvertailua
- minkälaisia asioita saa ja kannattaa pisteyttää?
- käytännön esimerkit
- yleiset ongelmatilanteet

Hinnan pisteyttäminen
- erilaiset hintakomponentit ja niiden hyödyntäminen
- käytännön esimerkit
- yleiset ongelmatilanteet

Kouluttajana toimii Riku Heino.

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 12.9.2019.

TEKNISET LISÄTIEDOT
Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Koulutuksen yhteydessä on tilanteen mukaan mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä aiheeseen liittyen. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

50-100, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki

Suomen Videokoulutus