Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Tiedoksianto ja julkipanomenettely – mikä muuttuu ja mitä voin julkaista netissä?

Tiedoksianto ja julkiset kuulutukset siirtyvät kokonaisuudessaan nettiin 1.1.2020 alkaen kaikessa viranomaistoiminnassa kun hallintolaki muuttuu ja laki julkisista kuulutuksista kumoutuu. Kunnissa on totuttu kuntalain uudistusten myötä jo sähköiseen tiedoksiantoon, mutta tämän uudistuksen myötä ilmoitustaulu voidaan vihdoinkin jättää historiaan kaikilta osin kunnan niin halutessa. Onko muutoksissa kyse vain ilmoitustaulun muuttamisesta sähköiseksi vai mitä tulisi jatkossa ottaa huomioon?

Koulutuksessa perehdytään tiedoksiantoon ja julkipanomenettelyyn ja niihin liittyviin tuleviin lainsäädännön muutoksiin. Koulutuksessa käydään läpi myös niitä haasteita, jota mm. tietosuojan näkökulmasta nettisivuilla julkaisemiseen liittyy. Mitä täytyy huomioida henkilötietoja julkaistaessa? Miten määräajat lasketaan ja kauanko ilmoitusten täytyy olla esillä verkossa? Voiko lehdessä julkaisemisesta luopua kokonaan?

Koulutuksen jälkeen tiedät tiedoksiannon ja julkipanomenettelyn yksityiskohdat sekä vastaukset usein kysyttyimpiin kysymyksiin liittyen henkilötietojen julkaisuun netissä.

Koulutus on tarkoitettu erityisesti yleistiedoksiantoja ja julkisia kuulutuksia hoitaville sekä niille, jotka vastaavat muutokseen liittyvistä toimenpiteistä organisaatiossa. Koulutus on tarkoitettu paitsi kuntien ja kuntayhtymien myös valtionhallinnon henkilöstölle.

KOULUTTAJA
Kouluttajana toimii HTM Riikka Uoti, jonka osaaminen painottuu erityisesti kunnallisoikeudellisiin sekä hallinto-oikeudellisiin kysymyksiin ja maankäyttö- ja rakennuslakiin. Riikka on toiminut mm. asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan pöytäkirjanpitäjänä, hallinnollisena asiantuntijana kaavoitukseen ja rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä sekä teknisen toimialan viestintävastaavana. Tällä hetkellä hän on Hyvinkään kaupungin talouspäällikkö.

OHJELMA

Klo 9.00 Koulutus alkaa

· Hallintolain mukainen yleistiedoksianto: nykytila ja lainsäädännön muutos

· Kuulutuslain kumoaminen ja siihen liittyvät muutokset

· Määräaikojen laskeminen

· Netissä julkaiseminen ja tietosuoja

· Jääkö sanomalehti ja ilmoitustaulu historiaan?

klo 11.00 Koulutus päättyy

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittautuminen koulutukseen viimeistään 21.8.2019!

RYHMÄALENNUS
Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-9, hinta on 550 euroa (+ alv 24 %)
10-19, hinta on 1000 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1500 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1700 euroa (+ alv 24 %)
50+, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi

Koulutusarvostelu

Hinta: 179.8 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

Suomen Videokoulutus

Suomen Videokoulutus

.

Minna Jäkälä


Tutustu myös

Luottamushenkilön ABC (tallenne)

Helppo ja edullinen tapa kouluttautua: tunnin mittainen videotallenne (videon kokonaispituus on 1h 6 min). Videolla käydään tiiviisti läpi tärkeimmät asiat, mitä uuden luottamushenkilön tulee tietää kuntien hallinnosta ja päätöksenteosta. Vältä turhat virheet päätöksenteossa ja käy läpi pakettimme keskeisimmistä asioista. Koulutuksen aiheet: 1. Kunnan toiminta 2. Kunnan toimielimet 3. Kunnan johtaminen 4. Asian käsittely kunnassa 5. Hallinnon järjestäminen 6. Kokoukset 7. Kokouksen kulku 8. Esteellisyys, otto-oikeus ja eriävä mielipide 9. Julkisuusasiat 10. Luottamushenkilön oikeudet ja velvollisuudet Kouluttaja: Erityisasiantuntija, HTM Ulla Tirronen Hinnat ja lisätiedot Tallenteen hinta on 89 euroa / henkilö (+alv 24 %). Ryhmäilmoittautumisten osalta huom: Hinta alenee suhteessa osallistujamäärään. Jos koulutukseen osallistuu: 5 tai enemmän, 80 euroa/henkilö 10 tai enemmän 70 euroa /henkilö 20 tai enemmän 60 euroa /henkilö 30 tai enemmän 50 euroa /henkilö Tallenteen katseluoikeus on 2 viikkoa. Jotta voit katsoa tallenteen, suosittelemme käyttämään Chrome tai Firefox -selainta. Lisätiedot: info@hallintoakatemia.fi, puh. 040 656 9684. >> Tutustu

Kuntakonsernin johtamisen käytännön tavat - hyviä esimerkkejä

Koulutuksessa käsitellään kuntakonsernin johtamiseen liittyviä käytännön esimerkkejä kuten: - mitä hyviä tapoja on viedä viestiä konsernijohdon ja yhtiön ylimmän johdon ja luottamushenkilöiden välillä - mitkä ovat omistajaohjauksen keinoja, jotka ovat sallittuja, mutta myös toimivia kunnan ja kuntayhtiön näkökulmasta - mitä konserniohjeessa on hyvä olla. Kouluttajana toimivat Hallintoakatemian erityisasiantuntija Tuuli Tarukannel ja Mikkelin konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtaja Olli Marjalaakso. >> Tutustu

Uusi tietosuoja-asetus kunnille

Koulutuksessa perehdytään tietosuoja-asetuksen tuomiin uudistuksiin kunnissa ja miten uudistukseen olisi hyvä varautua ennen kuin asetus tulee voimaan toukokuussa 2018. >> Tutustu