Mikä muutoksenhakuohje mihinkin päätökseen?

Mikä muutoksenhakuohje mihinkin päätökseen?

Koulutuksessa käsitellään kunnan muutoksenhakua ja keskeisimpiä muutoksenhakuun liittyviä tilanteita. Koulutuksen alussa käsitellään lyhyesti muutoksenhakujärjestelmää ja keskeisimpiä yksityiskohtia muutoksenhakuohjeen laatimisesta, muutoksenhakuohjetta koskevasta lainsäädännöstä ja hyvistä käytännöistä. Sen jälkeen syvennytään yleisimpiin muutoksenhakuohjeisiin ja tilanteisiin. Monesti suuri kysymys muutoksenhakuun liittyen on se hetki, kun laaditaan pöytäkirjaa ja pohditaan, mikä muutoksenhakuohje mihinkin päätökseen tulee. Moni tilanne sujuu rutiinilla, mutta myös haastavia paikkoja tulee vastaan, etenkin uudella viranhaltijalla.

Tässä koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua sekä muutoksenhakuohjeita myös käytännön esimerkkien ja usein kysyttyjen kysymysten kautta. Lisäksi käsitellään tuoretta oikeuskäytäntöä ja pohditaan, mitä siitä voimme oppia. Osallistujat voivat halutessaan osallistua keskusteluun ja kysyä lisää. Tässä koulutuksessa käsitellään keskeisimpiä kysymyksiä käytännön näkökulmasta.

Koulutus sopii kuntien pöytäkirjanpitäjille sekä toimielinten valmistelu- ja sihteeritehtävissä toimiville.

Kouluttajana toimii Hallintoakatemian kouluttaja, HTM Hanna-Maria Grandell (yhteysjohtaja, Lohjan kaupunki) .

Ohjelma:

11.30 Koulutuksen avaus

Muutoksenhaku kunnassa - tiivistettynä
Hyvä muutoksenhakuohje, käyttäjän ja säädösten näkökulmasta
Virheet ja puutteet muutoksenhakuohjeessa
Mikä muutoksenhakuohje mihinkin päätökseen - keskeiset tilanteet ja esimerkit
Tuoretta oikeuskäytäntöä ja ratkaisuja

13.30 koulutuksen lopetus

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittauduthan koulutukseen viimeistään 14.11.2019.

50-100, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi

Yhteyshenkilöt: