aikaa alkuun

Tiedoksiantomenettelyt teknisellä sektorilla – mitä tulee...

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Tiedoksiantomenettelyt teknisellä sektorilla – mitä tulee ja mitä voidaan julkaista netissä?

Tiedoksianto ja julkiset kuulutukset siirtyvät kokonaisuudessaan nettiin 1.1.2020 alkaen kaikessa viranomaistoiminnassa kun hallintolaki muuttuu ja laki julkisista kuulutuksista kumoutuu. Kunnissa on totuttu kuntalain uudistusten myötä jo sähköiseen tiedoksiantoon, mutta tämän uudistuksen myötä ilmoitustaulu voidaan vihdoinkin jättää historiaan kaikilta osin kunnan niin halutessa. Onko muutoksissa kyse vain ilmoitustaulun muuttamisesta sähköiseksi vai mitä tulisi jatkossa ottaa huomioon?

Koulutuksessa perehdytään tiedoksiantoon ja julkipanomenettelyyn ja niihin liittyviin tuleviin lainsäädännön muutoksiin. Koulutuksessa käydään läpi myös niitä haasteita, jota mm. tietosuojan näkökulmasta nettisivuilla julkaisemiseen liittyy. Mitä täytyy huomioida henkilötietoja julkaistaessa? Miten määräajat lasketaan ja kauanko ilmoitusten täytyy olla esillä verkossa? Voiko lehdessä julkaisemisesta luopua kokonaan?

Koulutuksen jälkeen tiedät tiedoksiannon ja julkipanomenettelyn yksityiskohdat sekä vastaukset usein kysyttyimpiin kysymyksiin liittyen henkilötietojen julkaisuun netissä.

Koulutus on tarkoitettu erityisesti yleistiedoksiantoja ja julkisia kuulutuksia hoitaville sekä niille, jotka vastaavat muutokseen liittyvistä toimenpiteistä organisaatiossa. Koulutus on tarkoitettu paitsi kuntien ja kuntayhtymien myös valtionhallinnon henkilöstölle.


KOULUTTAJA

Varatuomari Susanna Ijäs on Lakimaa Oy:n toimitusjohtaja. Hän on aiemmin toiminut Kuntaliiton lakiyksikön lakimiehenä seitsemän vuoden ajan sekä siviili- että hallintojuristina. Hän on toiminut myös useita vuosia juristina Hämeenlinnan, Espoon ja Helsingin kaupungin palveluksessa. Ijäksellä on taustaa myös valtionhallinnon puolelta sekä pankkimaailmasta. Ijäs on pidetty ja kokenut kouluttaja. Hän on kouluttanut kuntien työntekijöitä, virkamiehiä ja luottamushenkilöitä jo kymmenen vuoden ajan.


OHJELMA

8.45 Voit testata, että yhteydet toimivat

9.00 Koulutus alkaa

- Julkipanomenettely

- Tiedoksianto asianosaiselle/kuntalaiselle

- Velvollisuus käyttää sähköistä ilmoitustaulua

11.00 Koulutus päättyy


Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 18.11.2019!


RYHMÄALENNUS

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-9, hinta on 550 euroa (+ alv 24 %)
10-19, hinta on 1000 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1500 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1700 euroa (+ alv 24 %)
50+, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Koulutuksen yhteyshenkilö:
koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki
henri.yli-salomaki@hallintoakatemia.fi
Hinta: 179.8 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uusi tietosuoja-asetus kunnille

Koulutuksessa perehdytään tietosuoja-asetuksen tuomiin uudistuksiin kunnissa ja miten uudistukseen olisi hyvä varautua ennen kuin asetus tulee voimaan toukokuussa 2018. >> Tutustu

Muutoksenhaku teknisellä toimialalla

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan teknisellä toimialalla. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista teknisen toimialan päätöksistä ja muutoksenhausta. Koulutuksessa käydään esimerkiksi läpi, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutus sopii kaikille kuntien teknisen toimialan toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. >> Tutustu

Muutoksenhaku yleishallinnossa

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan yleishallinnon näkökulmasta. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista yleishallinnon päätöksistä ja siitä kuinka päätöksiin haetaan muutosta, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutuksessa kerrataan myös tuoreimmat muutoksenhakuun vaikuttavat lakimuutokset ja oikeustapaukset. Koulutus sopii kaikille kuntien toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta. >> Tutustu