PERUUTETTU: Terveydenhuollon asiakasmaksut

PERUUTETTU: Terveydenhuollon asiakasmaksut

Koulutuksessa perehdytään voimassa olevaan asiakasmaksulakiin ja asiakasmaksuasetukseen. Koulutuksessa käydään läpi terveydenhuollon asiakasmaksujen määräytyminen tilanteissa, missä palveluista peritään maksu ja miten maksut määräytyy, mitkä palvelut ovat maksuttomia ja missä tilanteissa maksu voidaan jättää perimättä. Koulutuksessa käydään läpi myös sitä miten päätökset asiakasmaksuista tulee tehdä.

Koulutus on tarkoitettu terveydenhuollon asiakasmaksuja tekeville henkilöille kunnissa, kuntayhtymissä tai muissa organisaatioissa.

OHJELMA:

12.45 Testaa yhteydet

- Taustaa ja ajankohtaista

- Yhteiset (avo- ja laitosmaksuja koskevat) kysymykset (maksujen periminen, perimättä jättäminen, perintä ja muutoksenhaku)

- Avohoidon maksuja koskevat kysymykset (maksuttomat palvelut, usean maksun periminen + mm. sakkomaksua ja sarjahoidon maksua koskevat tulkinnat)

- Laitoshoidon maksuja koskevat kysymykset (huomioitavat tulot ja menot, viranomaisen tiedonsaantioikeus, tulojen periminen kunnalle ym.)

Kouluttajina toimivat erityisasiantuntija Maria Pernu ja lakimies Jean-Tibor IsoMauno Kuntaliitosta.

Voit lähettää kouluttajille myös ennakkokysymyksiä koulutuksen aiheisiin liittyen 3.12. mennessä osoitteeseen info@hallintoakatemia.fi.

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Koulutuksen yhteydessä on tilanteen mukaan mahdollisuus kysyä kouluttajilta kysymyksiä aiheeseen liittyen. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittaudu koulutukseen 3.12. mennessä.

50+, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

Kysyttävää? Ole yhteydessä:
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi tai