aikaa alkuun

PERUUTETTU: Terveydenhuollon asiakasmaksut

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

PERUUTETTU: Terveydenhuollon asiakasmaksut

Koulutuksessa perehdytään voimassa olevaan asiakasmaksulakiin ja asiakasmaksuasetukseen. Koulutuksessa käydään läpi terveydenhuollon asiakasmaksujen määräytyminen tilanteissa, missä palveluista peritään maksu ja miten maksut määräytyy, mitkä palvelut ovat maksuttomia ja missä tilanteissa maksu voidaan jättää perimättä. Koulutuksessa käydään läpi myös sitä miten päätökset asiakasmaksuista tulee tehdä.

Koulutus on tarkoitettu terveydenhuollon asiakasmaksuja tekeville henkilöille kunnissa, kuntayhtymissä tai muissa organisaatioissa.

OHJELMA:

12.45 Testaa yhteydet

13.00 Koulutus alkaa

- Taustaa ja ajankohtaista

- Yhteiset (avo- ja laitosmaksuja koskevat) kysymykset (maksujen periminen, perimättä jättäminen, perintä ja muutoksenhaku)

- Avohoidon maksuja koskevat kysymykset (maksuttomat palvelut, usean maksun periminen + mm. sakkomaksua ja sarjahoidon maksua koskevat tulkinnat)

- Laitoshoidon maksuja koskevat kysymykset (huomioitavat tulot ja menot, viranomaisen tiedonsaantioikeus, tulojen periminen kunnalle ym.)


15.00 Koulutus päättyy

Kouluttajina toimivat erityisasiantuntija Maria Pernu ja lakimies Jean-Tibor IsoMauno Kuntaliitosta.

Voit lähettää kouluttajille myös ennakkokysymyksiä koulutuksen aiheisiin liittyen 3.12. mennessä osoitteeseen info@hallintoakatemia.fi.

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Koulutuksen yhteydessä on tilanteen mukaan mahdollisuus kysyä kouluttajilta kysymyksiä aiheeseen liittyen. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittaudu koulutukseen 3.12. mennessä.

RYHMÄALENNUS

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-9, hinta on 550 euroa (+ alv 24 %)
10-19, hinta on 1000 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1500 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1700 euroa (+ alv 24 %)
50+, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

Kysyttävää? Ole yhteydessä:
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi tai
info@hallintoakatemia.fi
Hinta: 179.8 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uusi tietosuoja-asetus kunnille

Koulutuksessa perehdytään tietosuoja-asetuksen tuomiin uudistuksiin kunnissa ja miten uudistukseen olisi hyvä varautua ennen kuin asetus tulee voimaan toukokuussa 2018. >> Tutustu

Muutoksenhaku teknisellä toimialalla

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan teknisellä toimialalla. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista teknisen toimialan päätöksistä ja muutoksenhausta. Koulutuksessa käydään esimerkiksi läpi, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutus sopii kaikille kuntien teknisen toimialan toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. >> Tutustu

Muutoksenhaku yleishallinnossa

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan yleishallinnon näkökulmasta. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista yleishallinnon päätöksistä ja siitä kuinka päätöksiin haetaan muutosta, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutuksessa kerrataan myös tuoreimmat muutoksenhakuun vaikuttavat lakimuutokset ja oikeustapaukset. Koulutus sopii kaikille kuntien toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta. >> Tutustu