aikaa alkuun

Paranna päätösten ymmärrettävyyttä ja kieltä -...

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Paranna päätösten ymmärrettävyyttä ja kieltä - kielipoliisin vinkit

Koulutuksessa käsitellään hyvää valmistelutekstiä ja hyvin kirjoitettua päätöstä. Hallintolaki säätää vähimmäisvaatimuksista hyvän päätöksen ja hyvän kielenkäytön suhteen. Hyvällä ja ymmärrettävällä päätöksellä ja päätöksen kirjoittamisella voimme helpottaa asianosaisen oikeusturvaa. Voimme kirjoittaa päätöksiä siten, että asianosainen ymmärtää päätöksen ja sen perustelut paremmin.

Koulutuksessa pohditaan muun muassa parempia tapoja kirjoittaa selkeitä ja ymmärrettäviä päätöksiä sekä avata valmistelua entistä paremmin. Kyseessä ei ole pelkästään kielenhuolto, vaan kokonaisvaltainen suhtautuminen hyvän päätöstekstin kirjoittamiseen.

Koulutus on tarkoitettu päätöksiä valmisteleville, valmistelusta kiinnostuneille sekä päätöksiä kirjoittaville.

Kouluttajana toimii Kielipoliisi Riitta Suominen. Riitta on kouluttanut kuntien päätöstekstien kirjoittajia jo parinkymmenen vuoden ajan Yksityisen kielitoimiston kautta. Riitan väitöskirja "Virkatekstien käytettävyys. Pöytäkirjasta verkkotekstiksi ja sosiaalisen median päivitykseksi" tarkistettiin elokuussa 2019 ja on tutustuttavissa osoitteessa https://trepo.tuni.fi/handle/10024/116307.

OHJELMA

13.00 Mitä on hyvä kielenkäyttö?

Kuinka kirjoitan paremmin?
Millainen prosessi on hyvä päätöksen kirjoittaminen?
Kuinka voin huomioida entistä paremmin päätöksen saajan?
Hyvä päätös – käytännön vinkkejä ja esimerkkejä

15.00 Koulutuksen päätös


Ilmoittautuminen koulutukseen 30.1. mennessä.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

HINTA

155 € / hlö + alv. 24%

RYHMÄALENNUS

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49 hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Koulutuksen yhteyshenkilö:
Minna Jäkälä, minttu.jakala@hallintoakatemia.fi
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uusi tietosuoja-asetus kunnille

Koulutuksessa perehdytään tietosuoja-asetuksen tuomiin uudistuksiin kunnissa ja miten uudistukseen olisi hyvä varautua ennen kuin asetus tulee voimaan toukokuussa 2018. >> Tutustu

Muutoksenhaku teknisellä toimialalla

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan teknisellä toimialalla. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista teknisen toimialan päätöksistä ja muutoksenhausta. Koulutuksessa käydään esimerkiksi läpi, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutus sopii kaikille kuntien teknisen toimialan toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. >> Tutustu

Muutoksenhaku yleishallinnossa

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan yleishallinnon näkökulmasta. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista yleishallinnon päätöksistä ja siitä kuinka päätöksiin haetaan muutosta, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutuksessa kerrataan myös tuoreimmat muutoksenhakuun vaikuttavat lakimuutokset ja oikeustapaukset. Koulutus sopii kaikille kuntien toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta. >> Tutustu