Paranna päätösten ymmärrettävyyttä ja kieltä -...

Paranna päätösten ymmärrettävyyttä ja kieltä - kielipoliisin vinkit

Koulutuksessa käsitellään hyvää valmistelutekstiä ja hyvin kirjoitettua päätöstä. Hallintolaki säätää vähimmäisvaatimuksista hyvän päätöksen ja hyvän kielenkäytön suhteen. Hyvällä ja ymmärrettävällä päätöksellä ja päätöksen kirjoittamisella voimme helpottaa asianosaisen oikeusturvaa. Voimme kirjoittaa päätöksiä siten, että asianosainen ymmärtää päätöksen ja sen perustelut paremmin.

Koulutuksessa pohditaan muun muassa parempia tapoja kirjoittaa selkeitä ja ymmärrettäviä päätöksiä sekä avata valmistelua entistä paremmin. Kyseessä ei ole pelkästään kielenhuolto, vaan kokonaisvaltainen suhtautuminen hyvän päätöstekstin kirjoittamiseen.

Koulutus on tarkoitettu päätöksiä valmisteleville, valmistelusta kiinnostuneille sekä päätöksiä kirjoittaville.

Kouluttajana toimii Kielipoliisi Riitta Suominen. Riitta on kouluttanut kuntien päätöstekstien kirjoittajia jo parinkymmenen vuoden ajan Yksityisen kielitoimiston kautta. Riitan väitöskirja "Virkatekstien käytettävyys. Pöytäkirjasta verkkotekstiksi ja sosiaalisen median päivitykseksi" tarkistettiin elokuussa 2019 ja on tutustuttavissa osoitteessa https://trepo.tuni.fi/handle/10024/116307.

13.00 Mitä on hyvä kielenkäyttö?

Kuinka kirjoitan paremmin?
Millainen prosessi on hyvä päätöksen kirjoittaminen?
Kuinka voin huomioida entistä paremmin päätöksen saajan?
Hyvä päätös – käytännön vinkkejä ja esimerkkejä

15.00 Koulutuksen päätös

Ilmoittautuminen koulutukseen 30.1. mennessä.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

HINTA

155 € / hlö + alv. 24%