Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

PERUUTETTU: Paranna päätösten ymmärrettävyyttä ja kieltä - kielipoliisin vinkit

Koulutuksessa käsitellään hyvää valmistelutekstiä ja hyvin kirjoitettua päätöstä. Hallintolaki säätää vähimmäisvaatimuksista hyvän päätöksen ja hyvän kielenkäytön suhteen. Hyvällä ja ymmärrettävällä päätöksellä ja päätöksen kirjoittamisella voimme helpottaa asianosaisen oikeusturvaa. Voimme kirjoittaa päätöksiä siten, että asianosainen ymmärtää päätöksen ja sen perustelut paremmin.

Koulutuksessa pohditaan muun muassa parempia tapoja kirjoittaa selkeitä ja ymmärrettäviä päätöksiä sekä avata valmistelua entistä paremmin. Kyseessä ei ole pelkästään kielenhuolto, vaan kokonaisvaltainen suhtautuminen hyvän päätöstekstin kirjoittamiseen.

Koulutus on tarkoitettu päätöksiä valmisteleville, valmistelusta kiinnostuneille sekä päätöksiä kirjoittaville.

Kouluttajana toimii Kielipoliisi Riitta Suominen. Riitta on kouluttanut kuntien päätöstekstien kirjoittajia jo parinkymmenen vuoden ajan Yksityisen kielitoimiston kautta. Riitan väitöskirja "Virkatekstien käytettävyys. Pöytäkirjasta verkkotekstiksi ja sosiaalisen median päivitykseksi" tarkistettiin elokuussa 2019 ja on tutustuttavissa osoitteessa https://trepo.tuni.fi/handle/10024/116307.

OHJELMA

13.00 Mitä on hyvä kielenkäyttö?

Kuinka kirjoitan paremmin?
Millainen prosessi on hyvä päätöksen kirjoittaminen?
Kuinka voin huomioida entistä paremmin päätöksen saajan?
Hyvä päätös – käytännön vinkkejä ja esimerkkejä

15.00 Koulutuksen päätös


Ilmoittautuminen koulutukseen 30.1. mennessä.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

HINTA

155 € / hlö + alv. 24%

RYHMÄALENNUS

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49 hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Koulutuksen yhteyshenkilö:
Minna Jäkälä, minttu.jakala@hallintoakatemia.fi
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Milloin olen esteellinen kunnassa (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään esteellisyyttä eli jääviyttä. Koulutuksen aikana käydään läpi sekä luottamushenkilöiden että kunnassa työskentelevien tyypillisiä esteellisyystilanteita. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi miten esteellisyystilanteet ratkaistaan ja miten ne pöytäkirjataan. Koulutus on tarkoitettu kuntien valmistelijoille, esittelijöille ja toimielinten sihteereille. Koulutus sopii myös luottamushenkilöille, erityisesti toimielinten puheenjohtajille. >> Tutustu

Toimielimen sihteerin perehdytyspaketti (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään toimielimen sihteerin työhön liittyviä asioita ja taustalla vaikuttavaa lainsäädäntöä. Käymme läpi tyypillisimpiä ratkaisuja erilaisissa kokoustilanteissa niin että varmistamme aina toimielimen kokouksen laillisuuden toteutumisen. >> Tutustu