Miten vastaan tietopyyntöön kuntayhtymässä?

Miten vastaan tietopyyntöön kuntayhtymässä?

Koulutuksessa käsitellään tietopyyntötilanteen etenemisen järjestyksessä konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista. Tietopyyntötilanteet vaihtelevat ja tässä koulutuksessa käsitelläänkin keskeisimpiä tietopyyntötilanteita, kuten asianosaisen tietopyyntöä, toisen viranomaisen kanssa käytävää tietojenvaihtoa taikka tietopyyntöön reagoimista sekä esimerkiksi luottamushenkilön tietopyyntöä. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn.

Julkisuuteen ja salassapitoon liittyvät kysymykset ovat jatkuvasti asiakas- ja toimistotyössä pinnalla. Milloin voin luovuttaa tiedon tai asiakirjan pyytäjälle? Missä kulkee salassapidon rajat? Entä kuka on asianosainen mihinkin tietoon? Kuntayhtymässä liikutaan vielä monipolvisemmassa maailmassa, kun pohditaan kuntayhtymän roolia ja hallitsemia tietoja monen kunnan yhteisenä organisaationa. Tässä koulutuksessa pureudutaan kysymyksiin kuntayhtymien näkökulmasta.

Koulutus on tarkoitettu kuntayhtymissä tietoja työkseen käsitteleville, kuten asiakaspalvelijoille, sihteereille, kirjaamoissa sekä arkistossa työskenteleville ja hallinnosta vastaaville henkilöille.

Kouluttajana toimii varatuomari, MBA Vuokko Ylinen, joka toimii tällä hetkellä hallintojohtajana PSHP:ssä.

Ohjelma:

9.30 Tiedonsaantioikeus ja tiedonantovelvollisuus käytännössä kuntayhtymässä

Tiedonsaantioikeudet ja tietopyyntöön vastaamisen prosessi
Miten toimin eri tilanteissa: jokaisen, asianosaisen, luottamushenkilön, viranomaisen tiedonsaantioikeudet sekä muut tiedonsaantioikeudet
Tiedonsaantioikeuden rajoitukset ja salassapidettävät tiedot
Kuntayhtymän jäsenkuntien rooli ja asema tiedonsaannissa

11.30 Koulutuksen päätös

Ilmoittautuminen viimeistään 19.3.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

HINTA

155 € / hlö + alv. 24%.