Miten laadin hyvän tiedonhallintamallin?

Miten laadin hyvän tiedonhallintamallin?

Tiedonhallintalailla on tarkoitus edistää viranomaisen tiedonhallinnan laatua, tietoturvallisuutta sekä tietoaineistojen vastuullista hyödyntämistä. Lailla myös edistetään tietojärjestelmien ja tietovarantojen yhteentoimivuutta. Kiinnostava kysymys juuri nyt onkin, mitä ja miten asioita tulisi panna täytäntöön jokaisessa organisaatiossa? Mitä hyviä vinkkejä tai esimerkkejä on hyvästä tiedonhallintalain täytäntöönpanosta. Yksi paljon kysymyksiä herättänyt teema on tiedonhallintamalli. Koulutus onkin järjestetty ja kehitetty asiakkaidemme toiveesta.

Koulutuksessa käydään läpi sitä, mitä tiedonhallintamallissa tulisi olla ja kuinka se on syytä laatia, jotta se palvelee aidosti organisaation toimintaa. Koulutuksessa pohditaan myös sitä, mitä kunnat voivat tehdä juuri nyt ja mihin tulee varautua?

Koulutus on tarkoitettu asiakirjahallinnosta vastaaville, tietohallintajohtajille ja –päälliköille, hallintojohtajille sekä muille, jotka ovat vastuussa tiedonhallintamallin laatimisesta.

Kouluttajana toimii Jarkko Koivuniemi, jolla on pitkä kokemus tiedonhallintaan liittyvistä asioista. Hän toimii kouluttajana Suomen ammattipuhujissa ja on saanut koulutuksistaan erinomaista palautetta.

OHJELMA:

9.00 Tervetuloa koulutukseen!

Aikataulut
Tiedonhallintalain tiedonhallintamalliin liittyvät seikat tiivistettynä: keskeisimmät ehdotetut muutokset ja uudistukset

Tiedonhallinnan kuvausvelvollisuus käytännössä
- Tiedonhallintoyksikkö ja sen vastuut tiedonhallinnassa ja kuvaamisessa
- Mitä tiedonhallintamallissa kuvataan ja mitä aiemmin laadittuja kuvauksia voidaan hyödyntää
- Tiedonhallintamalliin liittyvät tietoturva- ja tietosuojakuvaukset

Mistä kannattaa aloittaa?
- Tiedonhallintamallin laatimisen prosessi ja vaiheet
- Hyvän tiedonhallintamallin elementtejä

11.00 Koulutuksen päätös

Ilmoittautuminen viimeistään 13.4.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

HINTA

155 € / hlö + alv. 24%