aikaa alkuun

Miten laadin hyvän tiedonhallintamallin?

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Miten laadin hyvän tiedonhallintamallin?

Tiedonhallintalailla on tarkoitus edistää viranomaisen tiedonhallinnan laatua, tietoturvallisuutta sekä tietoaineistojen vastuullista hyödyntämistä. Lailla myös edistetään tietojärjestelmien ja tietovarantojen yhteentoimivuutta. Kiinnostava kysymys juuri nyt onkin, mitä ja miten asioita tulisi panna täytäntöön jokaisessa organisaatiossa? Mitä hyviä vinkkejä tai esimerkkejä on hyvästä tiedonhallintalain täytäntöönpanosta. Yksi paljon kysymyksiä herättänyt teema on tiedonhallintamalli. Koulutus onkin järjestetty ja kehitetty asiakkaidemme toiveesta.

Koulutuksessa käydään läpi sitä, mitä tiedonhallintamallissa tulisi olla ja kuinka se on syytä laatia, jotta se palvelee aidosti organisaation toimintaa. Koulutuksessa pohditaan myös sitä, mitä kunnat voivat tehdä juuri nyt ja mihin tulee varautua?

Koulutus on tarkoitettu asiakirjahallinnosta vastaaville, tietohallintajohtajille ja –päälliköille, hallintojohtajille sekä muille, jotka ovat vastuussa tiedonhallintamallin laatimisesta.

Kouluttajana toimii Jarkko Koivuniemi, jolla on pitkä kokemus tiedonhallintaan liittyvistä asioista. Hän toimii kouluttajana Suomen ammattipuhujissa ja on saanut koulutuksistaan erinomaista palautetta.

OHJELMA:

9.00 Tervetuloa koulutukseen!

Aikataulut
Tiedonhallintalain tiedonhallintamalliin liittyvät seikat tiivistettynä: keskeisimmät ehdotetut muutokset ja uudistukset

Tiedonhallinnan kuvausvelvollisuus käytännössä
- Tiedonhallintoyksikkö ja sen vastuut tiedonhallinnassa ja kuvaamisessa
- Mitä tiedonhallintamallissa kuvataan ja mitä aiemmin laadittuja kuvauksia voidaan hyödyntää
- Tiedonhallintamalliin liittyvät tietoturva- ja tietosuojakuvaukset

Mistä kannattaa aloittaa?
- Tiedonhallintamallin laatimisen prosessi ja vaiheet
- Hyvän tiedonhallintamallin elementtejä

11.00 Koulutuksen päätös

Ilmoittautuminen viimeistään 13.4.

Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

HINTA

155 € / hlö + alv. 24%

RYHMÄALENNUS

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49 hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Koulutuksen yhteyshenkilö:
Minna Jäkälä, minttu.jakala@hallintoakatemia.fi
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uusi tietosuoja-asetus kunnille

Koulutuksessa perehdytään tietosuoja-asetuksen tuomiin uudistuksiin kunnissa ja miten uudistukseen olisi hyvä varautua ennen kuin asetus tulee voimaan toukokuussa 2018. >> Tutustu

Muutoksenhaku teknisellä toimialalla

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan teknisellä toimialalla. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista teknisen toimialan päätöksistä ja muutoksenhausta. Koulutuksessa käydään esimerkiksi läpi, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutus sopii kaikille kuntien teknisen toimialan toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. >> Tutustu

Muutoksenhaku yleishallinnossa

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan yleishallinnon näkökulmasta. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista yleishallinnon päätöksistä ja siitä kuinka päätöksiin haetaan muutosta, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutuksessa kerrataan myös tuoreimmat muutoksenhakuun vaikuttavat lakimuutokset ja oikeustapaukset. Koulutus sopii kaikille kuntien toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta. >> Tutustu