Muutoksenhaku kuntayhtymän päätöksiin

Muutoksenhaku kuntayhtymän päätöksiin

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kuntayhtymien näkökulmasta. Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua ja keskeisimpiä muutoksenhakuun liittyviä tilanteita. Koulutuksen alussa käsitellään lyhyesti muutoksenhakujärjestelmää ja keskeisimpiä yksityiskohtia muutoksenhakuohjeen laatimisesta, muutoksenhakuohjetta koskevasta lainsäädännöstä ja hyvistä käytännöistä. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista kuntayhtymien päätöksistä ja siitä kuinka päätöksiin haetaan muutosta, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Tässä koulutuksessa käsitellään kuntayhtymien muutoksenhakua sekä muutoksenhakuohjeita myös käytännön esimerkkien ja usein kysyttyjen kysymysten kautta. Lisäksi käsitellään tuoretta oikeuskäytäntöä ja pohditaan, mitä siitä voimme oppia.

Koulutus sopii kaikille kuntayhtymien toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä valmistelevilla sekä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville kuntayhtymissä.

Kouluttajana toimii varatuomari, MBA Vuokko Ylinen, joka toimii tällä hetkellä hallintojohtajana PSHP:ssä.

9:00 Kuntayhtymän toimielimet ja muutoksenhaku
- yhtymähallitus, jaostot ja lautakunnat
- viranomaiset
- yhtymävaltuusto

Oikaisuvaatimus, kunnallisvalitus ja hallintovalitus
eri muutoksenhakukeinojen erityispiirteet
kenellä on muutoksenhakuoikeus?
määräaikojen laskeminen
muutoksenhakukiellot

Millainen on hyvä muutoksenhakuohje?

Päätöksen tiedoksianto
-tiedoksianto kuntalain mukaan
-tiedoksianto hallintolain mukaan

Ilmoittautuminen viimeistään 15.4.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Minna Jäkälä, minttu.jakala@hallintoakatemia.fi