Julkisuuslaki pöytäkirjanpitäjälle

Julkisuuslaki pöytäkirjanpitäjälle

Koulutuksessa käsitellään pöytäkirjan pitäjän ja pöytäkirjatiedon näkökulmasta julkisuuslain keskeisiä asioita. Pöytäkirjanpitäjän työssä on suuri merkitys sekä suullisella että asiakirjajulkisuudella. Kokoustilanteissa tapahtuva tietojen käsittely sekä listoilla ja pöytäkirjoissa tapahtuva tiedon käsittely, siirto ja säilyttäminen ovat pöytäkirjanpitäjän työn näkökulmasta tärkeitä, mutta välillä monitulkintaisia asioita.

Koulutuksessa pohditaan tiiviisti erilaisten kokous- ja pöytäkirjatilanteiden ja materiaalien käsittelyä ja käyttäytymistä. Koulutus on tiivistetty tietopaketti julkisuuslain keskeisistä asioista pöytäkirjan pitämistyössä. Koulutus on käytännönläheinen ja aihetta käsitellään käytännön esimerkkien kautta. Kouluttajalla on myös kokemusta pöytäkirjan pitäjän työstä.

Koulutus on tarkoitettu kunnan eri toimielinten pöytäkirjanpitäjille. Koulutuksen aikana näkökulma pidetään pöytäkirjan pitäjän työn kannalta keskeisissä asioissa.

Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta.

OHJELMA:

Julkisuuslain keskeiset vaikutuksen pöytäkirjanpitäjän työhön
Kokouksen julkisuus ja kokouksessa käsiteltävän aineiston julkisuus - missä vaiheessa julkista ja kenelle?
Salassapidettävät tiedot ja henkilötiedot pöytäkirjassa
Pöytäkirjan tiedoksianto ja julkisuus - mikä on julkista ja kenelle

Ilmoittautuminen koulutukseen viimeistään 12.5.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Minna Jäkälä, minttu.jakala@hallintoakatemia.fi