Miten vastaan tietopyyntöön?

Miten vastaan tietopyyntöön?

Koulutuksessa käsitellään tietopyyntötilanteen etenemisen järjestyksessä konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista. Tietopyyntötilanteet vaihtelevat ja tässä koulutuksessa käsitelläänkin keskeisimpiä tietopyyntötilanteita, kuten asianosaisen tietopyyntöä, toisen viranomaisen kanssa käytävää tietojenvaihtoa taikka tietopyyntöön reagoimista sekä esimerkiksi luottamushenkilön tietopyyntöä. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn. Tarkoituksena on myös keskustella yhdessä aiheesta ja saada vastauksia osallistujien kysymyksiin. Käytämme aktiivisesti chattia yhteiseen keskusteluun ja kysymyksiin vastaamiseen.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joiden tehtäviin kuuluu vastata tietopyyntöihin, kuten kirjaamojen, asiakaspalvelun ja toimistotyön ammattilaisille.

Ohjelma:

10.00 Koulutuksen avaus

Tiedonsaantioikeus ja tiedonantovelvollisuus käytännössä
Tiedonsaantioikeudet ja tietopyyntöön vastaaminen
Miten toimin eri tilanteissa: jokaisen, asianosaisen, luottamushenkilön, viranomaisen tiedonsaantioikeudet
Tiedonsaantioikeuden rajoitukset ja salassapidettävät tiedot
Tiedonsaannin määräajat?

12.00 Koulutuksen päätös

Ilmoittautuminen viimeistään 9.6.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Koulutuksen yhteyshenkilö: Tuuli Tarukannel,
tuuli.tarukannel@hallintoakatemia.fi , p. 045 612 5664

Milloin olen esteellinen kunnassa (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään esteellisyyttä eli jääviyttä. Koulutuksen aikana käydään läpi sekä luottamushenkilöiden että kunnassa työskentelevien tyypillisiä esteellisyystilanteita. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi miten esteellisyystilanteet ratkaistaan ja miten ne pöytäkirjataan. Koulutus on tarkoitettu kuntien valmistelijoille, esittelijöille ja toimielinten sihteereille. Koulutus sopii myös luottamushenkilöille, erityisesti toimielinten puheenjohtajille. >> Tutustu