Tietosuoja opetustoimessa

Viime vuonna voimaan tullutta EU:n tietosuoja-asetusta sovelletaan henkilötietojen käsittelyyn. Molemmat näistä toivat mukanaan periaatteita, joita tulee noudattaa kaikessa henkilötietojen käsittelyssä, myös opetustoimessa. Tietosuoja merkitsee oppilaitoksissa sitä, että oppilaita koskevien henkilötietojen käsittelyn tulee olla asiallisesti perusteltua oppilaitoksen toiminnan kannalta.

Kenellä on oikeus saada opetustoimessa käsiteltäviä asiakirjoja? Entä mitkä tiedot ovat salassapidettäviä? Tämä koulutus käy läpi tietosuojan roolia opetustoimessa ja ohjeistaa henkilötietojen oikeaoppiseen käsittelyyn oppilaitoksissa.

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä chatin kautta. Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse.

13.45 Voit testata yhteytesi toimivuuden

14:00 Koulutus alkaa

Asiakirjojen julkisuus opetustoimessa
- Kenelle voidaan luovuttaa oppilaita koskevia asiakirjoja?
- Mitä asiakirjat ovat salassa pidettäviä?

EU:n tietosuoja-asetus ja henkilötiedot
- Koulutoimessa syntyvät henkilötiedot ja -rekisterit
- Henkilötietojen käsittely

Nettijulkisuus opetustoimessa
- Mitä koulu voi julkaista oppilaista netissä?
- Missä kulkee opetuksen julkisuuden rajat?

16:00 Koulutus päättyy

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 2.3.2020.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Koulutuksen yhteyshenkilöt:

Ilmoittautuminen, laskutus ja käytännön asiat:
asiakaspalvelukoordinaattori Minna Jäkälä
info@hallintoakatemia.fi

Koulutuksen sisältö:
koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki

Lataa aineisto

Suomen Videokoulutus

Milloin olen esteellinen kunnassa (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään esteellisyyttä eli jääviyttä. Koulutuksen aikana käydään läpi sekä luottamushenkilöiden että kunnassa työskentelevien tyypillisiä esteellisyystilanteita. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi miten esteellisyystilanteet ratkaistaan ja miten ne pöytäkirjataan. Koulutus on tarkoitettu kuntien valmistelijoille, esittelijöille ja toimielinten sihteereille. Koulutus sopii myös luottamushenkilöille, erityisesti toimielinten puheenjohtajille. >> Tutustu

Toimielimen sihteerin perehdytyspaketti (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään toimielimen sihteerin työhön liittyviä asioita ja taustalla vaikuttavaa lainsäädäntöä. Käymme läpi tyypillisimpiä ratkaisuja erilaisissa kokoustilanteissa niin että varmistamme aina toimielimen kokouksen laillisuuden toteutumisen. >> Tutustu