Suorahankinnan edellytykset oikeustapausten kautta

Suorahankinnan edellytykset oikeustapausten kautta

Hankintayksikkö voi valita menettelytavaksi suorahankinnan, jos hankintalaissa säädetyt edellytykset täyttyvät. Tällöin hankintayksikkö voi jättää tarjouskilpailun järjestämättä ja suoraan valita yhden tai useamman toimittajan, joiden kanssa neuvottelee sopimuksen ehdoista. Suorahankintaa on pidetty vaikeana, koska hankintayksikön on katsottu olevan oikeutettu tekemään suorahankinta vain erittäin harvoissa tapauksissa.

Koulutuksessa käsitellään suorahankinnan edellytyksiä ja suorahankinnan menestymismahdollisuuksia ajankohtaisten oikeustapausten kautta.

Koulutus sopii sinulle, joka työskentelet julkisten hankintojen parissa tai teet niitä oman työsi ohessa.

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä chatin kautta. Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse.

KOULUTTAJA

Varatuomari Susanna Ijäs on Lakimaa Oy:n toimitusjohtaja. Hän on aiemmin toiminut Kuntaliiton lakiyksikön lakimiehenä seitsemän vuoden ajan sekä siviili- että hallintojuristina. Hän on toiminut myös useita vuosia juristina Hämeenlinnan, Espoon ja Helsingin kaupungin palveluksessa. Ijäksellä on taustaa myös valtionhallinnon puolelta sekä pankkimaailmasta. Ijäs on pidetty ja kokenut kouluttaja. Hän on kouluttanut kuntien työntekijöitä, virkamiehiä ja luottamushenkilöitä jo kymmenen vuoden ajan.

12.45 Voit testata yhteytesi toimivuuden

Suorahankinnan edellytykset

Suorahankinnan menestymismahdollisuudet ajankohtaisten oikeustapausten kautta
- Vain yksi mahdollinen toimittaja suorahankintaperusteena (KHO 2018:126)
- Äärimmäinen kiire (MAO 396:19)
- Sopimusmuutoksen oikeuttamisperusteet (MAO 65:19)
- Sidosyksikköhankinta (MAO 64/19)
- Määräysvalta sidosyksikköön (MAO:141/19)

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 20.3.2020.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Koulutuksen yhteyshenkilöt:

Ilmoittautuminen, laskutus ja käytännön asiat:
asiakaspalvelukoordinaattori Minna Jäkälä
info@hallintoakatemia.fi