Hulevesien hallinta ja vahingonkorvausvastuu

Hulevesien hallinta ja vahingonkorvausvastuu

Hulevesien hallinnassa ja hulevesijärjestelmien suunnittelussa on sovitettava yhteen useita näkökohtia. Eri puolilla Suomea on viime vuosina kärsitty rankkasateiden aiheuttamista kaupunkitulvista. Millainen on kunnan vastuu hulevesien hallinnan järjestämisessä sekä hulevesien aiheuttamien vahinkojen korvaamisessa? Näihin kysymyksiin perehdytään tässä koulutuksessa.

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä chatin kautta. Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse.

KOULUTTAJA

Kouluttajana toimii varatuomari Susanna Ijäs. Susanna on Lakimaa Oy:n toimitusjohtaja. Hän on aiemmin toiminut Kuntaliiton lakiyksikön lakimiehenä seitsemän vuoden ajan sekä siviili- että hallintojuristina. Hän on toiminut myös useita vuosia juristina Hämeenlinnan, Espoon ja Helsingin kaupungin palveluksessa. Ijäksellä on taustaa myös valtionhallinnon puolelta sekä pankkimaailmasta. Ijäs on pidetty ja kokenut kouluttaja. Hän on kouluttanut kuntien työntekijöitä, virkamiehiä ja luottamushenkilöitä jo kymmenen vuoden ajan.

8.45 Voit testata yhteytesi toimivuuden

Kunnan vastuu hulevesien hallinnan järjestämisestä
- Vastuu asemakaava-alueella ja sen ulkopuolella
- Hulevesiin liittyvät viranomaistehtävät
- Asemakaava ja hulevesimääräykset
- Maankäyttösopimukset ja hulevesiasiat

Kiinteistönomistajan oikeudet ja velvollisuudet hulevesistä
- Mihin vedet johdetaan?
- Hulevesi jätevesiviemärissä?
- Hulevesimaksut
- Vapautus kunnan hulevesijärjestelmään tai vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriin liittymisestä

Vahingonkorvausvastuu hulevesien aiheuttamista vahingoista
- Virhe huleveden viemäröinnissä
- Tulvavahingot, vuotovahingot, vedenpinnan nousut
- Oikeustapauksia

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 10.4.2020.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Koulutuksen yhteyshenkilöt:

Ilmoittautuminen, laskutus ja käytännön asiat:
asiakaspalvelukoordinaattori Minna Jäkälä
info@hallintoakatemia.fi