Miten voin toimia häiritsevästi tai uhkaavasti...

Miten voin toimia häiritsevästi tai uhkaavasti käyttäytyvän oppilaan kanssa?

Opettajat kohtaavat työssään yhä enemmän haastavia tilanteita ja jopa väkivallan uhkaa. Jokaiselle oppilaalle tulisi turvata turvallinen koulunkäynti ja samalla lapsen edun periaate korostaa yhä enemmän oppilaan oikeuksia. Aiheen ympärillä on paljon sääntelyä, joten miten aikuinen voi tällaisissa tilanteissa uhkaavan oppilaan kanssa lain mukaan toimia?

Koulutuksessa käydään läpi erilaisia kouluissa vastaan tulevia uhkaavia tilanteita ja sitä, miten niissä tulisi toimia. Milloin opettaja saa esimerkiksi käyttää voimakeinoja oppilaan poistamiseksi luokasta? Tai millaisissa tapauksissa opettaja voi tarkastaa oppilaan repun? Tilanteita käydään läpi esimerkein sekä oikeustapauksia hyväksi käyttäen.

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä chatin kautta. Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse.

KOULUTTAJA

Kouluttajana toimii Janne Korhonen, joka toimii vanhempana konstaapelina Helsingin poliisilaitoksella (ennaltaehkäisevä yksikkö). Hänen työnkuvaansa kuuluu rikosten ja syrjäytymisen estäminen, ekstrerismin torjunta, yhteistyö eri kieli- ja kulttuuriyhteisöjen kanssa sekä alueellinen ongelmanratkaisu.

13.45 Voit testata yhteytesi toimivuuden

14:00 Koulutus alkaa

Oppilaiden perusoikeudet
- Uhkaavasti käyttäytyvän oppilaan oikeudet Vs. Muiden oppilaiden oikeus turvalliseen opetukseen

Milloin voidaan käyttää voimakeinoja esimerkiksi oppilaan poistamiseksi luokasta?

Koululaukun tarkastaminen
- Milloin tarkastus voidaan tehdä?
- Mitkä ovat oppilaan oikeudet?

Miten toimin uhkaavassa tilanteessa?
- Vuorovaikutus uhkaavasti käyttäytyvän oppilaan kanssa
- Miten turvaan muiden oppilaiden turvallisuuden

16:00 Koulutus päättyy

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 16.4.2020.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Koulutuksen yhteyshenkilöt:

Ilmoittautuminen, laskutus ja käytännön asiat:
asiakaspalvelukoordinaattori Minna Jäkälä
info@hallintoakatemia.fi