Motivaatiota arvioinnilla -yläkoulun OPS eläväksi

Motivaatiota arvioinnilla -yläkoulun OPS eläväksi

Opetussuunnitelman mukaisen arvioinnin toteuttaminen edellyttää opettajalta runsaasti omaa henkilökohtaista suunnittelutyötä. Tämän henkilökohtaistamisen tueksi olemme koonneet opetussuunnitelman keskeisimmät formatiiviseen arviointiin liittyvät asiat yhdeksi kokonaisuudeksi. Lisäksi annamme esimerkkejä ja vinkkejä, jotka auttavat sinua kehittämään, monipuolistamaan ja sujuvoittamaan omaan työhösi parhaiten sopivia arviointikäytäntöjä. Monipuolinen arviointi tekee oppimista näkyväksi oppijalle ja huoltajille, jolla on kiinteä yhteys motivaatioon.

Koulutus sopii kaikille opettajille, rehtoreille tai palvelualuejohtajille, joita kiinnostaa, miten arviointia hahmottavat ja toteuttavat muut samalla kentällä toimivat ja joille arviointityön keskeinen rooli oppimisessa ja motivaation herättelyssä ja ylläpitämisessä on jatkuvan kiinnostuksen kohde.

Kouluttajina toimivat:

Suvi Niemeläinen, FM, väitöskirjatutkija ja
Pirjo Ala-Hemmilä, KM, Hallintoakatemiasta

Suvilla ja Pirjolla on pitkä, monipuolinen kokemus yläkoulun opetussuunnitelman seudullisesta kehittämistyöstä ja käytännön toteutuksesta koulun tasolla ja yhdessä muiden aineenopettajien kanssa hioutunutta arviointiajattelua ja kokemuksia toimivista käytänteistä.

- Mitä arviointi on, mitä ei ole?
- Mitä ovat opettajan ja oppilaan arviointitaidot? Miten niitä voi kehittää?
- Milloin puhumme arviointiajattelustamme? (arviointikulttuuri)
- Miten arvioinnilla voin vaikuttaa oppijan motivaatioon?
- Kuinka toteutan OPS:n vaatimuksia monipuolisesta
arvioinnista?
- Kahdensuuntainen arviointi
- Oppiminen näkyväksi
- Esimerkkejä ja toimivia käytänteitä

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

50-75 hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)

Koulutuksen yhteyshenkilö
Koulutuspäällikkö, Pirjo Ala-Hemmilä