Kiinteistöjen ALV - aina riittää opittavaa

Kiinteistöjen ALV - aina riittää opittavaa

Koulutuksessa käsitellään kattavasti ja käytännönläheisesti kiinteistöjä koskevaa arvonlisäverotusta erityisesti kunnan näkökulmasta. Kiinteistöjen luovutuksen arvonlisäverotusta koskeva sääntely vaikuttaa merkittävästi myös kiinteistöihin liittyvien hankintojen arvonlisäverojen käsittelyyn vähennys- ja kuntapalautusoikeuden näkökulmasta. Kiinteistötoimintoihin liittyvien arvonlisäverojen määrät voivat euromääräisesti olla huomattavia ja siten myös virheellisestä käsittelystä aiheutuvat riskit tai menetykset voivat olla merkittäviä. Koulutus tarjoaa sinulle hyvän mahdollisuuden päivittää tietojasi kiinteistöihin liittyvissä arvonlisäverokysymyksissä.

Kouluttajana toimii arvonlisäverotuksen asiantuntija Miika Jokinen BDO Oy:stä. Miikalla on pitkäaikainen kokemus kotimaisesta ja kansainvälisestä arvonlisäverotuksesta. Hänellä on myös vankka kokemus julkissektorin arvonlisäverotusta koskevista kysymyksistä ja hän on avustanut lukuisia kuntia ja kuntayhtymiä niiden arvonlisäverotusta koskevissa asioissa. Miikan eritysosaamisalueita on lisäksi kiinteistöjen arvonlisäverotus. Miika on tottunut luennoitsija ja hän luennoi vuosittain lukuisissa erilaisissa tilaisuuksissa.

OHJELMA:

- kiinteistön käsite arvonlisäverotuksessa
- kiinteistöjen vuokrauksen ALV-käsittely
- kiinteistöjen luovutukset ulkoistustilanteissa ALV:n
näkökulmasta
- kiinteistöihin liittyvien hankintojen ALV-vähennykset ja
kuntapalautukset
- kiinteistöinvestointien arvonlisäverotus
- yleistä rakentamispalveluiden käännetystä
verovelvollisuudesta

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

50-75 hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)

Koulutuksen yhteyshenkilö
Koulutuspäällikkö, Pirjo Ala-Hemmilä