Terveydenhuollon asiakasmaksut

Terveydenhuollon asiakasmaksut

Koulutuksessa perehdytään voimassa olevaan asiakasmaksulakiin ja asiakasmaksuasetukseen. Koulutuksessa käydään läpi terveydenhuollon asiakasmaksujen määräytyminen tilanteissa, missä palveluista peritään maksu ja miten maksut määräytyy, mitkä palvelut ovat maksuttomia ja missä tilanteissa maksu voidaan jättää perimättä. Koulutuksessa käydään läpi myös sitä miten päätökset asiakasmaksuista tulee tehdä.

Koulutus on tarkoitettu terveydenhuollon asiakasmaksuja tekeville henkilöille kunnissa, kuntayhtymissä tai muissa organisaatioissa.

Kouluttajina toimivat erityisasiantuntija Maria Pernu ja lakimies Jean-Tibor IsoMauno Kuntaliitosta.

8.45 Testaa yhteydet

- Taustaa ja ajankohtaista

- Yhteiset (avo- ja laitosmaksuja koskevat) kysymykset (maksujen periminen, perimättä jättäminen, perintä ja muutoksenhaku)

- Avohoidon maksuja koskevat kysymykset (maksuttomat palvelut, usean maksun periminen + mm. sakkomaksua ja sarjahoidon maksua koskevat tulkinnat)

- Laitoshoidon maksuja koskevat kysymykset (huomioitavat tulot ja menot, viranomaisen tiedonsaantioikeus, tulojen periminen kunnalle ym.)

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

50-75 hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)

Koulutuksen yhteyshenkilö
Pirjo Ala-Hemmilä