Sähköinen arkistointi

Sähköinen arkistointi

Sähköisten toimintatapojen suunnitteluun ja toteuttamiseen vaikuttavat esimerkiksi hyvän tiedonhallintatavan vaatimukset, arkistolaitoksen SÄHKE -määräykset ja tiedonohjaussuunnitelma. Tässä koulutuksessa käsitellään hyvien käytäntöjen ja esimerkkien avulla sitä, miten kunnassa siirrytään ja toteutetaan sähköistä arkistointia. Tämän on todettu vähentävän pidemmällä aikavälillä runsaasti hallinnollista taakkaa. Sähköinen arkistointi luo hyvän perustan kuntien hallinnon prosessien digitalisoitumiselle. Koulutuksessa käydään läpi myös luvan saamista sähköiselle arkistoinnille.

Koulutuksessa pohditaan myös sitä, miten turvaamme parhaalla mahdollisella tavalla arkistotoimen toimivuuden sähköisessä maailmassa ja mitä uutta arkistoasioissa on meneillään.

Koulutus on tarkoitettu kuntien ja kuntayhtymien sähköisestä arkistoinnista kiinnostuneille tai sitä suunnitteleville.

Kouluttajana toimii Jarkko Koivuniemi Suomen Ammattipuhujista, jolla on pitkä kokemus sekä kouluttamisesta että käytännön tekemisestä arkistoasioissa. Jarkko on pidetty kouluttaja, jota kehutaan esimerkiksi käytännönläheisyydestä ja oikeiden esimerkkien kertomisesta.

10.00 Keskeinen lainsäädäntö, ohjeet ja määräykset, jotka ohjaavat sähköistä arkistointia kunnassa

Kuinka siirtyä sähköiseen arkistointiin ja vinkit luvanhakuprosessiin

12.00 Kuinka automatisoida ja helpottaa asiakirjojen hallintaa vastaanottamisesta asianmukaiseen hävittämiseen asti.

Ilmoittautuminen viimeistään 28.4.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Minna Jäkälä, minttu.jakala@hallintoakatemia.fi

Milloin olen esteellinen kunnassa (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään esteellisyyttä eli jääviyttä. Koulutuksen aikana käydään läpi sekä luottamushenkilöiden että kunnassa työskentelevien tyypillisiä esteellisyystilanteita. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi miten esteellisyystilanteet ratkaistaan ja miten ne pöytäkirjataan. Koulutus on tarkoitettu kuntien valmistelijoille, esittelijöille ja toimielinten sihteereille. Koulutus sopii myös luottamushenkilöille, erityisesti toimielinten puheenjohtajille. >> Tutustu

Toimielimen sihteerin perehdytyspaketti (TALLENNE)