Tiedonhallinnan suunnittelu ja kuvaaminen

Tiedonhallinnan suunnittelu ja kuvaaminen

Koulutuksessa käsitellään käytännönläheisesti sitä, mitä tiedonhallinnan suunnittelu ja kuvaus tarkoittaa käytännössä kunnissa ja kuntayhtymissä. Koulutuksessa pohditaan muuttunutta tiedonhallintalakia ja miten tämä jatkossa tulee vaikuttamaan. Mitä ovat minimivaatimukset kuvaamiselle? Entäpä, jos halutaan tehdä asia kevyesti ja ketterästi? Koulutuksessa käydään läpi tiiviisti asiaan vaikuttava lainsäädäntö ja ohjeet.

Asiaa lähestytään siis useista eri näkökulmista. Koulutuksessa huomioidaan muutokset ja kehitys. Miten tästä eteenpäin? Tarkoitus on käsitellä aihetta myös käytännön esimerkkien ja osallistujien chatissa esittämien kysymysten kautta.

Koulutus on tarkoitettu kuntien ja kuntayhtymien sähköisestä arkistoinnista kiinnostuneille tai sitä suunnitteleville.

Kouluttajana toimii Jarkko Koivuniemi Suomen Ammattipuhujista, jolla on pitkä kokemus sekä kouluttamisesta että käytännön tekemisestä arkistoasioissa. Jarkko on pidetty kouluttaja, jota kehutaan esimerkiksi käytännönläheisyydestä ja oikeiden esimerkkien kertomisesta.

OHJELMA:

10.00 Koulutuksen avaus

Mitä tiedonhallinnan suunnittelu ja kuvaaminen voisi tarkoittaa käytännössä?

Viitekehyksien merkitys, sulaa hulluutta vai mahdollisuus?

· Viitekehyksien merkitys (JHS-179 ja Togaf, mitä muuta)

· Toiminnan kehittäminen tiedonhallinnassa

Tieto (tietovarannot)

· Julkisuuslainsäädännön huomioiminen

· Toiminta (palvelut, prosessit)

· Tietojärjestelmät ja teknologia

· Mitä tarkoittaa tiedonhallinnan suunnitteluvelvollisuus

Minimitoteutus?

· Tietoturvallisuusvaatimukset tiedonhallinnassa

Asian- ja palvelunhallinta

· Tietovarantojen hyödyntäminen ja tiedonvaihdon tehostaminen

· Tekniset ja toiminnalliset edellytykset, Integraatiot

· Tietoaineistojen säilyttäminen ja arkistointi

AMS vs TOS

· Metatietoa, järjestelmiä ja rekistereitä

· Tiedonhallinnan elinkaarikysymykset ja arkistointi

Kevyt ja ketterä toiminnan kuvaaminen tiedonhallinnassa

· Prosessikokonaisuudet

· Organisaation johto ja toiminnot mukaan

· Viestintä ja KA:n hallinta

12.00 Koulutuksen lopetus

Ilmoittauduthan koulutukseen 20.5. mennessä!

Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä www. videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Kirjautuminen tehdään vain ensimmäisellä kerralla. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä olevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!)

HUOM! Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampia henkilöitä ja heidät laskutetaan samalla laskulla.

Koulutuksen yhteyshenkilö: Tuuli Tarukannel,
tuuli.tarukannel@hallintoakatemia.fi , p. 045 612 5664

Milloin olen esteellinen kunnassa (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään esteellisyyttä eli jääviyttä. Koulutuksen aikana käydään läpi sekä luottamushenkilöiden että kunnassa työskentelevien tyypillisiä esteellisyystilanteita. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi miten esteellisyystilanteet ratkaistaan ja miten ne pöytäkirjataan. Koulutus on tarkoitettu kuntien valmistelijoille, esittelijöille ja toimielinten sihteereille. Koulutus sopii myös luottamushenkilöille, erityisesti toimielinten puheenjohtajille. >> Tutustu