aikaa alkuun

Uusi työaikalaki ja TTES

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Uusi työaikalaki ja TTES

Työaikalain muutos toi mukanaan merkittävän joukon uudistuksia, jotka koskettavat kunnissa sovellettavia työehtosopimuksia. Erityisesti TTES:n tulkinta on muuttunut ja tässä koulutuksessa keskitytäänkin työaikalakiin tuntitessin näkökulmasta.

Miten TTES:n alaisen työntekijän ylitöiden ja työajan kertymä tulee huomioida uudistuksen myötä ja miten muutos vaikuttaa palkanlaskuun? Entä mitä tarkoittaa joustotyöaikauudistus TTES:n mukaan? Muun muassa näihin kysymyksiin saat tässä koulutuksessa vastauksen.

Koulutus on tarkoitettu erityisesti henkilöstöhallinnon ja palkanlaskennan parissa työskenteleville asiantuntijoille ja sihteereille kuntayhtymissä ja kunnissa, jotka soveltavat työssään tuntitessiä.

Koulutuksen aikana sinun on mahdollista esittää kysymyksiä kouluttajalle ja näin saada apua työssäsi kohtaamiin haasteisiin. Kysymykset kannattaa laatia etukäteen. Mikäli niihin ei ehditä vastaamaan koulutuksen aikana, sinulle vastataan sähköpostitse.

Kouluttajana toimii OTM, lakimies Liisa Reunamäki.

Mitä uudesta työaikalaista pitää huomioida erityisesti tuntitessin näkökulmasta?

OHJELMA

8.45 Voit testata yhteytesi toimivuuden

9.00 Koulutus alkaa.

Uusi työaikalaki
- Keskeisimmät uudistukset
- Mitkä uudistukset koskettavat TTES:iä/KVTES:iä?

Käytännön ratkaisut
- Miten käytännössä joustotyöaika tai työaikapankki voidaan toteuttaa?
- Palkanlaskenta ja työaikakertymien hallinta
- Miten uusi työaikalaki vaikuttaa palkan laskentaan?
- Kuinka hallita työaikoja?

11.00 Koulutus päättyy.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

RYHMÄALENNUS

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75 hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Koulutuksen yhteyshenkilö
Ulla Tirronen
ulla.tirronen@hallintoakatemia.fi
puh. 050 344 0805
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Milloin olen esteellinen kunnassa (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään esteellisyyttä eli jääviyttä. Koulutuksen aikana käydään läpi sekä luottamushenkilöiden että kunnassa työskentelevien tyypillisiä esteellisyystilanteita. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi miten esteellisyystilanteet ratkaistaan ja miten ne pöytäkirjataan. Koulutus on tarkoitettu kuntien valmistelijoille, esittelijöille ja toimielinten sihteereille. Koulutus sopii myös luottamushenkilöille, erityisesti toimielinten puheenjohtajille. >> Tutustu

Toimielimen sihteerin perehdytyspaketti (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään toimielimen sihteerin työhön liittyviä asioita ja taustalla vaikuttavaa lainsäädäntöä. Käymme läpi tyypillisimpiä ratkaisuja erilaisissa kokoustilanteissa niin että varmistamme aina toimielimen kokouksen laillisuuden toteutumisen. >> Tutustu