PERUTTU! Kesätyöntekijöiden rekrytointi - Mitä tulee ottaa huomioon?

Kunnat tarjoavat joka vuosi kymmeniä tuhansia kesätyöpaikkoja niin nuorille kuin varttuneemmillekin työntekijöille. Moni tehtävistä on sellainen, että se jäisi ilman motivoitunutta kesätyöntekijää tekemättä. Vastaavasti monelle, etenkin nuorelle, kunnan tarjoama kesätyö saattaa olla ensimmäinen kosketus työelämään.

Koulutuksessa käsitellään käytännön lähtökohdista käsin, mitä kesätyöntekijöiden valinnassa, palkkauksessa ja työsopimuksessa tulee ottaa huomioon. Asioita tarkastellaan lakien ja hyvien käytäntöjen näkökulmasta ja koulutus tarjoaa sinulle keinoja, joilla voit halutessasi ottaa vastuuta innokkaan ja ahkeran uuden työntekijäjoukon rekrytoimisesta.

Koulutus on tarkoitettu erityisesti rekrytoinnin ja työsopimusten parissa työskenteleville henkilöille palkka- ja henkilöstöhallinnossa, jotka käsittelevät kesätyöntekijöiden palkkaus- ja rekrytointiprosessia keskisuurissa ja pienissä kunnissa.

Kouluttajana toimii Mänttä-Vilppulan kaupungin henkilöstöpäällikkö Mikko Nyberg, jolla on vuosien kokemus kuntaorganisaatioiden henkilöstöhallinnon kehittämisestä. Hän tarkastelee koulutuksissaan aiheita käytännöstä lähtevien esimerkkien kautta ja tarjoaa osallistujille konkreettisia keinoja henkilöstöhallinnon tehtävien sujuvoittamiseen.

8.45 Testaa yhteytesi

Kesätyöntekijöiden rekrytoiminen
- Soveltuvien hakijoiden tavoittaminen ja näkyvyys
- Minkälaisiin tehtäviin kesätyöntekijöitä voidaan rekrytoida?
- Yhdenvertaisuus rekrytointiprosessissa – millä kriteereillä kesätyöntekijät valitaan?

Kesätyöntekijän palkkaus
- Kesätyöntekijän palkan ja siitä maksettavien sivukulujen määräytyminen
- Työtehtävän vaativuus ja palkkaus

Kesätyöntekijän työsopimus
- Nuoren kanssa solmittavan työsopimuksen erityispiirteet
- Tehtävien vaativuuden ja vastuiden arvioiminen suhteessa työntekijän kokemukseen ja ikään.
- Kesätyöntekijän perehdytys – oikeudet ja velvollisuudet

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

50-75 hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)

Koulutuksen yhteyshenkilö
Lauri Vähätalo