Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Onnea nuvalainen! Mitä nyt on hyvä tietää kuntahallinnosta?

Nuorisovaltuutetut edustavat kunnan nuoria kunnallisessa päätöksenteossa. Heidän tehtävänään on tuoda nuorten ääni kuuluviin ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä vaikuttaa jo päätöksenteon eri vaiheissa. Nuorisovaltuutetulla on myös mahdollisuus nostaa pohdittavaksi aivan uusia avauksia nuorten ja koko kunnan parhaaksi.

Nuorisovaltuutetulla on luottamustehtävässään tukena koko nuorisovaltuustoryhmä ja ohjaaja. Mikäli kuntahallinto on melko vieras kenttä, siihen on mukava tutustua ja valmentautua toimintaan esimerkiksi tämän webinaarin avulla.
Koulutus on tarkoitettu nuorisovaltuutetuille ja nuorisovaltuuston ohjaajille, joille kuntahallinnon kenttä ei ole liian tuttu.

Kouluttajalle voi myös ennen webinaaria esittää kysymyksiä ja toiveita sähköpostilla, ja koulutuksen aikana chatin välityksellä. Koulutukseen voi osallistua myös haluamallaan ajalla, tilaamalla ilmoittautumisen yhteydessä tallenteen. Myös yksittäiselle ryhmään kuuluvalle nuvalaiselle lähetämme pyynnöstä tallenteen, eikä siitä aiheudu lisäkustannuksia.

OHJELMA
klo 13.45 Voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

klo 14.00 Koulutus alkaa

- Miten kunnassa suunnitellaan, mitä aiotaan tehdä?
- Mitä vaiheita asioiden käsittelyssä on ja missä kohdin niihin voin
nuvalaisena vaikuttaa?
- Kuntaslangi - käsitteet, joihin todennäköisesti törmäät
- Edustajana kokouksessa - mitä on hyvä tietää?
- Millä tavoin yhteistyötä kuntapäättäjien kanssa on mahdollista
kehittää?
- Miten voin toimia linkkinä päättäjien ja muiden nuorten välillä?

klo 15.00 koulutus päättyy

Kouluttajana toimii Pirjo “Pilkku” Ala-Hemmilä, joka opastaa sinua lähes kaikella sillä tiedolla, mitä on hankkinut toimiessaan kunnallisissa luottamustehtävissä (kunnanhallitus, -valtuusto ja lautakunnat) sekä toisaalta nuorten osallistamisen parissa työssään opinto-ohjaajana. Tervetuloa kouluttautumaan!

Hinta 75 € (+ ALV 24%)/ osallistuja

Ryhmähinnat:

140 € (+ALV 24%) / 2-3 osallistujaa
180 € (+ALV 24%) / 4-5 osallistujaa
210 € (+ALV 24%) / 6-7 osallistujaa
240 € (+ALV 24%) / 8-10 osallistujaa
260 € (+ALV 24%) / 11- osallistujaa
Hinta: 93 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uusi tietosuoja-asetus kunnille

Koulutuksessa perehdytään tietosuoja-asetuksen tuomiin uudistuksiin kunnissa ja miten uudistukseen olisi hyvä varautua ennen kuin asetus tulee voimaan toukokuussa 2018. >> Tutustu

Muutoksenhaku teknisellä toimialalla

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan teknisellä toimialalla. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista teknisen toimialan päätöksistä ja muutoksenhausta. Koulutuksessa käydään esimerkiksi läpi, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutus sopii kaikille kuntien teknisen toimialan toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. >> Tutustu

Muutoksenhaku yleishallinnossa

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan yleishallinnon näkökulmasta. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista yleishallinnon päätöksistä ja siitä kuinka päätöksiin haetaan muutosta, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutuksessa kerrataan myös tuoreimmat muutoksenhakuun vaikuttavat lakimuutokset ja oikeustapaukset. Koulutus sopii kaikille kuntien toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta. >> Tutustu