Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Onnea nuvalainen! Mitä nyt on hyvä tietää kuntahallinnosta?

Nuorisovaltuutetut edustavat kunnan nuoria kunnallisessa päätöksenteossa. Heidän tehtävänään on tuoda nuorten ääni kuuluviin ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä vaikuttaa jo päätöksenteon eri vaiheissa. Nuorisovaltuutetulla on myös mahdollisuus nostaa pohdittavaksi aivan uusia avauksia nuorten ja koko kunnan parhaaksi.

Nuorisovaltuutetulla on luottamustehtävässään tukena koko nuorisovaltuustoryhmä ja ohjaaja. Mikäli kuntahallinto on melko vieras kenttä, siihen on mukava tutustua ja valmentautua toimintaan esimerkiksi tämän webinaarin avulla.
Koulutus on tarkoitettu nuorisovaltuutetuille ja nuorisovaltuuston ohjaajille, joille kuntahallinnon kenttä ei ole liian tuttu.

Kouluttajalle voi myös ennen webinaaria esittää kysymyksiä ja toiveita sähköpostilla, ja koulutuksen aikana chatin välityksellä. Koulutukseen voi osallistua myös haluamallaan ajalla, tilaamalla ilmoittautumisen yhteydessä tallenteen. Myös yksittäiselle ryhmään kuuluvalle nuvalaiselle lähetämme pyynnöstä tallenteen, eikä siitä aiheudu lisäkustannuksia.

OHJELMA
klo 13.45 Voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

klo 14.00 Koulutus alkaa

- Miten kunnassa suunnitellaan, mitä aiotaan tehdä?
- Mitä vaiheita asioiden käsittelyssä on ja missä kohdin niihin voin
nuvalaisena vaikuttaa?
- Kuntaslangi - käsitteet, joihin todennäköisesti törmäät
- Edustajana kokouksessa - mitä on hyvä tietää?
- Millä tavoin yhteistyötä kuntapäättäjien kanssa on mahdollista
kehittää?
- Miten voin toimia linkkinä päättäjien ja muiden nuorten välillä?

klo 15.00 koulutus päättyy

Kouluttajana toimii Pirjo “Pilkku” Ala-Hemmilä, joka opastaa sinua lähes kaikella sillä tiedolla, mitä on hankkinut toimiessaan kunnallisissa luottamustehtävissä (kunnanhallitus, -valtuusto ja lautakunnat) sekä toisaalta nuorten osallistamisen parissa työssään opinto-ohjaajana. Tervetuloa kouluttautumaan!

Hinta 75 € (+ ALV 24%)/ osallistuja

Ryhmähinnat:

140 € (+ALV 24%) / 2-3 osallistujaa
180 € (+ALV 24%) / 4-5 osallistujaa
210 € (+ALV 24%) / 6-7 osallistujaa
240 € (+ALV 24%) / 8-10 osallistujaa
260 € (+ALV 24%) / 11- osallistujaa
Hinta: 93 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Milloin olen esteellinen kunnassa (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään esteellisyyttä eli jääviyttä. Koulutuksen aikana käydään läpi sekä luottamushenkilöiden että kunnassa työskentelevien tyypillisiä esteellisyystilanteita. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi miten esteellisyystilanteet ratkaistaan ja miten ne pöytäkirjataan. Koulutus on tarkoitettu kuntien valmistelijoille, esittelijöille ja toimielinten sihteereille. Koulutus sopii myös luottamushenkilöille, erityisesti toimielinten puheenjohtajille. >> Tutustu

Toimielimen sihteerin perehdytyspaketti (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään toimielimen sihteerin työhön liittyviä asioita ja taustalla vaikuttavaa lainsäädäntöä. Käymme läpi tyypillisimpiä ratkaisuja erilaisissa kokoustilanteissa niin että varmistamme aina toimielimen kokouksen laillisuuden toteutumisen. >> Tutustu