Onnea nuvalainen! Mitä nyt on hyvä tietää kuntahallinnosta?

Nuorisovaltuutetut edustavat kunnan nuoria kunnallisessa päätöksenteossa. Heidän tehtävänään on tuoda nuorten ääni kuuluviin ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä vaikuttaa jo päätöksenteon eri vaiheissa. Nuorisovaltuutetulla on myös mahdollisuus nostaa pohdittavaksi aivan uusia avauksia nuorten ja koko kunnan parhaaksi.

Nuorisovaltuutetulla on luottamustehtävässään tukena koko nuorisovaltuustoryhmä ja ohjaaja. Mikäli kuntahallinto on melko vieras kenttä, siihen on mukava tutustua ja valmentautua toimintaan esimerkiksi tämän webinaarin avulla.
Koulutus on tarkoitettu nuorisovaltuutetuille ja nuorisovaltuuston ohjaajille, joille kuntahallinnon kenttä ei ole liian tuttu.

Kouluttajalle voi myös ennen webinaaria esittää kysymyksiä ja toiveita sähköpostilla, ja koulutuksen aikana chatin välityksellä. Koulutukseen voi osallistua myös haluamallaan ajalla, tilaamalla ilmoittautumisen yhteydessä tallenteen. Myös yksittäiselle ryhmään kuuluvalle nuvalaiselle lähetämme pyynnöstä tallenteen, eikä siitä aiheudu lisäkustannuksia.

klo 13.45 Voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

klo 14.00 Koulutus alkaa

- Miten kunnassa suunnitellaan, mitä aiotaan tehdä?
- Mitä vaiheita asioiden käsittelyssä on ja missä kohdin niihin voin
nuvalaisena vaikuttaa?
- Kuntaslangi - käsitteet, joihin todennäköisesti törmäät
- Edustajana kokouksessa - mitä on hyvä tietää?
- Millä tavoin yhteistyötä kuntapäättäjien kanssa on mahdollista
kehittää?
- Miten voin toimia linkkinä päättäjien ja muiden nuorten välillä?

klo 15.00 koulutus päättyy

Kouluttajana toimii Pirjo “Pilkku” Ala-Hemmilä, joka opastaa sinua lähes kaikella sillä tiedolla, mitä on hankkinut toimiessaan kunnallisissa luottamustehtävissä (kunnanhallitus, -valtuusto ja lautakunnat) sekä toisaalta nuorten osallistamisen parissa työssään opinto-ohjaajana. Tervetuloa kouluttautumaan!

Hinta 75 € (+ ALV 24%)/ osallistuja

Ryhmähinnat: