Tietosuojavastaavan vuosikello

Tietosuojavastaavan vuosikello

Tietosuoja-asioiden hoidosta kunnassa vastaa nimetty tietosuojavastaava tai tietosuojatyöstä vastaava ryhmä. Tietosuojasääntöjen noudattamisen valvominen koko organisaatiossa on jatkuvaa ja jatkuvasti kehittyvää (osoitusvelvollisuus). Vuosikello on hyvä pohja tietosuojavastaavan tehtävien hoidolle kuntaorganisaatiossa. Vuosikello on myös riskien hallintaa ja se toimiin seurannan sekä raportoinnin apuna. Tietoturvasta ja -suojasta pitää raportoida johdolle ja viranomaisille.

Koulutus on tarkoitettu tietosuojavastaaville tai -ryhmille ja tietosuojan kehittämiseen osallistuville, rekisterinpitäjille, kuntajohdolle ja tietohallinnon tehtävissä toimiville.

Kouluttajana toimii tieto- ja teknologia-asiantuntija Jarkko Koivuniemi. Hänellä on pitkä kokemus kouluttamisesta. Jarkko on pidetty kouluttaja, jota kehutaan esimerkiksi käytännönläheisyydestä ja arjen esimerkkien kertomisesta.

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä chatin kautta. Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse.

klo 12.45 voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

klo 13.00 Tervetuloa koulutukseen!

* Tietosuojatyön organisointi

* Joka vuosi toistuvia tehtäviä:

- Tietosuojan raportointi johdolle ja sidosryhmille
- Henkilöstön tietosuojakoulutukset ja tietoiskut
- Tietosuojaryhmä vahvennuttuna hallintokuntien asiantuntijoilla
- Käytönvalvonnan suunnitelmat ja raportointi
- Lainsäädännön muutokset
- Henkilöstön osaaminen
- Riskien hallinta ja vaikutusten arviointi
- Järjestelmä- ja sopimussalkku

* Eri tehtävät tietosuojatyössä

* Aikataulutetut tehtävät kunnassa

- Tietotilinpäätös
- Ohjeiden ja määräysten läpikäynti/uusiminen
- Tietosuojavastaavan tai -ryhmän viestintä
- Projektit ja hankkeet mm järjestelmähankkeet
- Tiedonhallinnan ja -huollon suunnittelu

* tietohallinto ja sopimuskumppanit

* pääkäyttäjät ja rekisterinpitäjät

* asianhallinta ja arkistotoimi

* hallintokuntien edustajat

- tietoturvallisuuden asiat

* käyttövaltuusasiat, lokitus

* muut vuosikellon tarvitsevat liitosryhmät

- HR ja perehdyttäminen
- erityisryhmien päivät ja koulutukset

klo 15.00 koulutus päättyy

Koulutuksen puolivälissä on noin 5 minuutin mittainen tauko.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

50-75 hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)

Pirjo Ala-Hemmilä
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi