aikaa alkuun

Yläkoulun arvioinnin uudet kansalliset linjaukset

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Yläkoulun arvioinnin uudet kansalliset linjaukset

Opetussuunnitelman perusteisiin on tullut arviointiin koskeviin linjauksiin muutoksia ja tarkennuksia. Kaikkia vuosiluokkia koskevia linjauksia tehdään osana päättöarvioinnin uudistamistyötä.

Paikallisissa opetussuunnitelmissa uudet linjaukset tulee huomioida ja niiden tulee astua voimaan 1.8.2020.

Webinaari keskittyy yläkoulun arvioinnin uusiin linjauksiin ja siihen, miten niitä käytännössä koulutasolla toteutetaan.

Koulutus on tarkoitettu perusopetuksen yläkoulussa työskentelevälle opetushenkilöstölle sekä muille paikallisesta opetussuunnitelmatyöstä vastaaville, esimerkiksi OPS-tiimien vetäjille ja rehtoreille.OHJELMA:

klo 12.45 Voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

klo 13.00 Koulutus alkaa, tervetuloa!

Arvioinnin peruskäsitteet perusopetuksessa

Arvioinnin roolit ja tehtävät opettajan ja oppilaan näkökulmista (erityisesti formatiivinen ja summatiivinen arviointi)

Miten ja miksi toteuttaa itse- ja vertaisarviointia?

Koulun arviointikulttuuri, yhteiset arvioinnin toimintatavat ja niiden seuraaminen.

klo 15.00 Koulutus päättyy

Koulutuksen puolivälissä on noin viiden minuutin tauko.

Kouluttaja, Najat Ouakrim-Soivion, KT, FL, kokemus koulutuksen eri tehtävissä on laaja: aineenopettajan, rehtorin, opettajakouluttajan, Opetushallituksen ja - ministeriön tehtävien ja tutkijan työn lisäksi, hän on viimeisimmäksi julkaissut tietokirjan Oppimisen ja osaamisen arviointi (Otava, 2016).

"Najat on innostava, selkeä ja arvioinnin monet eri ulottuvuudet erinomaisesti hallitseva kouluttaja. "

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75 hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Koulutuksen yhteyshenkilöt:
Koulutuspäällikkö, Pirjo Ala-Hemmilä
040 752 9719
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi
ja
Koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki
040 528 7109
henri.yli-salomaki@hallintoakatemia.fi
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uusi tietosuoja-asetus kunnille

Koulutuksessa perehdytään tietosuoja-asetuksen tuomiin uudistuksiin kunnissa ja miten uudistukseen olisi hyvä varautua ennen kuin asetus tulee voimaan toukokuussa 2018. >> Tutustu

Muutoksenhaku teknisellä toimialalla

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan teknisellä toimialalla. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista teknisen toimialan päätöksistä ja muutoksenhausta. Koulutuksessa käydään esimerkiksi läpi, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutus sopii kaikille kuntien teknisen toimialan toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. >> Tutustu

Muutoksenhaku yleishallinnossa

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan yleishallinnon näkökulmasta. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista yleishallinnon päätöksistä ja siitä kuinka päätöksiin haetaan muutosta, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutuksessa kerrataan myös tuoreimmat muutoksenhakuun vaikuttavat lakimuutokset ja oikeustapaukset. Koulutus sopii kaikille kuntien toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta. >> Tutustu