Yläkoulun arvioinnin uudet kansalliset linjaukset

Yläkoulun arvioinnin uudet kansalliset linjaukset

Opetussuunnitelman perusteisiin on tullut arviointiin koskeviin linjauksiin muutoksia ja tarkennuksia. Kaikkia vuosiluokkia koskevia linjauksia tehdään osana päättöarvioinnin uudistamistyötä.

Paikallisissa opetussuunnitelmissa uudet linjaukset tulee huomioida ja niiden tulee astua voimaan 1.8.2020.

Webinaari keskittyy yläkoulun arvioinnin uusiin linjauksiin ja siihen, miten niitä käytännössä koulutasolla toteutetaan.

Koulutus on tarkoitettu perusopetuksen yläkoulussa työskentelevälle opetushenkilöstölle sekä muille paikallisesta opetussuunnitelmatyöstä vastaaville, esimerkiksi OPS-tiimien vetäjille ja rehtoreille.

OHJELMA:

klo 12.45 Voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

klo 13.00 Koulutus alkaa, tervetuloa!

Arvioinnin peruskäsitteet perusopetuksessa

Arvioinnin roolit ja tehtävät opettajan ja oppilaan näkökulmista (erityisesti formatiivinen ja summatiivinen arviointi)

Miten ja miksi toteuttaa itse- ja vertaisarviointia?

Koulun arviointikulttuuri, yhteiset arvioinnin toimintatavat ja niiden seuraaminen.

klo 15.00 Koulutus päättyy

Koulutuksen puolivälissä on noin viiden minuutin tauko.

Kouluttaja, Najat Ouakrim-Soivion, KT, FL, kokemus koulutuksen eri tehtävissä on laaja: aineenopettajan, rehtorin, opettajakouluttajan, Opetushallituksen ja - ministeriön tehtävien ja tutkijan työn lisäksi, hän on viimeisimmäksi julkaissut tietokirjan Oppimisen ja osaamisen arviointi (Otava, 2016).

"Najat on innostava, selkeä ja arvioinnin monet eri ulottuvuudet erinomaisesti hallitseva kouluttaja. "

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

50-75 hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)

Koulutuksen yhteyshenkilöt:
Koulutuspäällikkö, Pirjo Ala-Hemmilä