Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

PERUUTETTU: Uuden työntekijän perehdytys tietoturvaan

Kuntien toimintaan ja tiedonhallintaan kohdistuu useita tietoturvallisuuteen liittyviä vaatimuksia ja tavoitteita. Osa niistä perustuu säädöksiin, osa muunlaisiin käytännön tarpeisiin. Jotta riittävä tietoturvallisuuden taso saavutetaan ja pidetään, tarvitaan hyvää tietoturvatietoisuutta ja toimintakulttuuria läpi koko organisaation. Tässä koulutuksessa käydään läpi, mitä se tarkoittaa yksittäisen kuntatyöntekijän kannalta - sekä periaatetasolla että arjessa. Tämän koulutuksen Hallintoakatemia toteuttaa yhteistyössä Kuntien Tieran kanssa!

Olet koulutuksen kohderyhmää, mikäli olet kuntatehtävässä ja työssäsi käytät eri tietovälineitä, etkä ole saanut tietoturvakoulutusta viimeisen vuoden aikana. Koulutuksen tavoitteena on antaa päivitettyä tietoa osallistujalle miten yksittäinen työntekijä kantaa oman tietoturvavastuunsa kuntatyössä.

Kouluttajana on DI Olli Nykänen. Olli toimii Kuntien Tierassa johdon asiantuntijana, erityisalueenaan tietohallinnon johtaminen. Hän työskentelee tietohallinnon asiantuntijakonsulttina useille Tieran omistaja-asiakkaille niin jatkuvien sopimusten kuin projektitoimeksiantojen puitteissa. Kaikkiaan Nykänen on toiminut lähes 20 vuotta tietohallinnon johtamistehtävissä etenkin julkishallinnossa, ja tässä yhteydessä vastannut usein myös organisaatioiden tietoturvatyön suunnittelusta ja johtamisesta. Myös Tierassa hän on tehnyt tietoturvaan ja tietosuojaan liittyvää konsultointityötä sekä kuntasektorille kohdennettuja ohjeistuksia.

Koulutuksen yhteyshenkilö
Koulutuspäällikkö, Pirjo Ala-Hemmilä
040-7529719
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi


OHJELMA:


klo 12.45 Voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

klo 13.00 Koulutus alkaa

- mistä tietoturvallisuus muodostuu
- tietoturvatyön tavoitteet
- käyttöoikeuksien hallinnan merkitys
- tietoturva vs julkisuus
- päätelaitteiden ja tietovälineiden tietoturvallinen käyttö
- salasanaturvallisuus
- tietoturva työpaikalla ja työpaikan ulkopuolella
- toiminta tietoturvan loukkaustilanteissa
- tietoturvan huomiointi henkilötietojen käsittelyssä
- toiminta tietoturvan tai -suojan loukkaustilanteissa
- esimerkkejä erilaisista arjen tilanteista

klo 15.00 Koulutus päättyy

Koulutuksen puolivälissä on n. 5 minuutin mittainen tauko.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Ryhmäalennus:

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49 hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Milloin olen esteellinen kunnassa (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään esteellisyyttä eli jääviyttä. Koulutuksen aikana käydään läpi sekä luottamushenkilöiden että kunnassa työskentelevien tyypillisiä esteellisyystilanteita. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi miten esteellisyystilanteet ratkaistaan ja miten ne pöytäkirjataan. Koulutus on tarkoitettu kuntien valmistelijoille, esittelijöille ja toimielinten sihteereille. Koulutus sopii myös luottamushenkilöille, erityisesti toimielinten puheenjohtajille. >> Tutustu

Toimielimen sihteerin perehdytyspaketti (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään toimielimen sihteerin työhön liittyviä asioita ja taustalla vaikuttavaa lainsäädäntöä. Käymme läpi tyypillisimpiä ratkaisuja erilaisissa kokoustilanteissa niin että varmistamme aina toimielimen kokouksen laillisuuden toteutumisen. >> Tutustu