Tietoturvallinen työskentely kuntayhtymissä

Tietoturvallinen työskentely kuntayhtymissä

Kuntayhtymien toimintaan ja tiedonhallintaan kohdistuu useita tietoturvallisuuteen liittyviä vaatimuksia ja tavoitteita. Osa niistä perustuu säädöksiin, osa muunlaisiin käytännön tarpeisiin. Jotta riittävä tietoturvallisuuden taso saavutetaan ja pidetään, tarvitaan hyvää tietoturvatietoisuutta ja toimintakulttuuria läpi koko organisaation. Tässä koulutuksessa käydään läpi, mitä se tarkoittaa yksittäisen kuntayhtymän työntekijän kannalta - sekä periaatetasolla että arjessa. Tämän koulutuksen Hallintoakatemia toteuttaa yhteistyössä Kuntien Tieran kanssa!

Olet koulutuksen kohderyhmää, mikäli työssäsi käytät eri tietovälineitä, etkä ole saanut tietoturvakoulutusta viimeisen vuoden aikana. Koulutuksen tavoitteena on antaa päivitettyä tietoa osallistujalle miten yksittäinen työntekijä kantaa oman tietoturvavastuunsa erilaisissa tilanteissa.

Kouluttajana on DI Olli Nykänen. Olli toimii Kuntien Tierassa johdon asiantuntijana, erityisalueenaan tietohallinnon johtaminen. Hän työskentelee tietohallinnon asiantuntijakonsulttina useille Tieran omistaja-asiakkaille niin jatkuvien sopimusten kuin projektitoimeksiantojen puitteissa. Kaikkiaan Nykänen on toiminut lähes 20 vuotta tietohallinnon johtamistehtävissä etenkin julkishallinnossa, ja tässä yhteydessä vastannut usein myös organisaatioiden tietoturvatyön suunnittelusta ja johtamisesta. Myös Tierassa hän on tehnyt tietoturvaan ja tietosuojaan liittyvää konsultointityötä.

Koulutuksen yhteyshenkilö
Koulutuspäällikkö, Pirjo Ala-Hemmilä
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi

OHJELMA:

klo 12.45 Voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

klo 13.00 Koulutus alkaa

- mistä tietoturvallisuus muodostuu
- tietoturvatyön tavoitteet
- käyttöoikeuksien hallinnan merkitys
- tietoturva vs julkisuus
- päätelaitteiden ja tietovälineiden tietoturvallinen käyttö
- salasanaturvallisuus
- tietoturva työpaikalla ja työpaikan ulkopuolella
- toiminta tietoturvan loukkaustilanteissa
- tietoturvan huomiointi henkilötietojen käsittelyssä
- toiminta tietoturvan tai -suojan loukkaustilanteissa
- esimerkkejä erilaisista arjen tilanteista

klo 15.00 Koulutus päättyy

Koulutuksen puolivälissä on n. 5 minuutin mittainen tauko.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.