Kuntayhtiöiden terävöitetty omistajaohjaus ja huolellinen hallitustyöskentely

Kuntayhtiöiden terävöitetty omistajaohjaus ja huolellinen hallitustyöskentely

Kuntayhtiöiden määrä, niihin sidottu varallisuus ja toisaalta velkamäärä on merkittävä ja niiden merkitys kuntataloutta ja -toimintoja tarkasteltaessa keskeinen. Kuntakonsernien tulisi kyetä varmistamaan kokonaisetu, asiantunteva omistajaohjaus ja kuntaomistajan riittävä tiedonsaanti yhtiöistä.
Kuntayhtiöiden hallitusten ja toimitusjohtajien selkeä roolitus ja tehtävänjako sekä osakeyhtiö- ja kuntalain tuntemus ja toimiva yhteensovittaminen ovat edellytyksinä hyvälle hallitustoiminnalle.
Koulutus on tarkoitettu konserniohjauksesta vastaaville sekä kuntayhtiöissä toimiville henkilöille.

Kouluttajana toimii kaupunkineuvos FM, TkTh.c. Marketta Kokkonen. Kokkosella on pitkä ja monipuolinen kokemus kuntajohdon tehtävistä, viimeisimmäksi Espoon kaupunginjohtajana. Siirryttyään tästä tehtävästä eläkkeelle, Kokkonen on toiminut hallitusammattilaisena useissa eri yhtiöissä, säätiöissä ja yhdistyksissä sekä puheenjohtajana että hallituksen jäsenenä. Hän on Hallitusammattilaiset ry;n jäsen ja toiminut myös sen hallituksessa. Boardman Oy:n partnerina Kokkonen on ollut edistämässä kuntaomisteisten osakeyhtiöiden ammattimaista hallitustyöskentelyä ja omistajuutta toimien kouluttajana useissa eri tilaisuuksissa.

8.45 Voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

9.00 Koulutus alkaa, tervetuloa!

Mitä kunta omistaa? Miksi omistaa? Miten omistaa?

Mitä kuntayhtiöllä tavoitellaan?

Millainen omistajaohjaus tukee tavoiteltua yhtiötoimintaa?

• Mitä on hyvä omistajaohjaus – mitä aktiivinen
omistajapolitiikka edellyttää kunnan konsernijohdolta?
• Miten sovittaa kuntalain säännökset konserniohjeesta ja
kunnan kokonaisedusta osakeyhtiömaailmaan?
• Millainen on hallituksen jäsenten valintaprosessi
kunnassa?
• Miten terävöitämme omistajavastuuta?

Kuntayhtiön hallituksen ja toimitusjohtajan tehtävät

• Kuntayhtiön hallituksen jäsenen rooli
• Mitä muuttuu, kun poliitikosta tulee yhtiön hallituksen
jäsen?
• Huolellinen, hyvin toimiva hallitus, osakeyhtiölain
velvoitteet
• Julkisuus, salassapito, hallintolain esteellisyys,
kaksoisroolit
• Toimitusjohtajan ja hallituksen välinen rooli, asema ja
vastuu

Noin puolivälissä koulutusta on viiden minuutin tauko

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta (muistathan kirjautua sisään!). Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

50-75 hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)

Koulutuksen yhteyshenkilö
Koulutuspäällikkö, Pirjo Ala-Hemmilä