Ohjeet ja oppaat

Miten järjestää videokoulutus tai kouluttaa videolla?
Lataa tästä maksuton opas: Videokoulutuksen ABC järjestäjälle ja kouluttajalle 

USEIN KYSYTTYÄ - VIDEOKOULUTUS.FI -SIVUSTOSTA

Mikä on videokoulutus.fi -sivusto?
Videokoulutus.fi -sivuston kautta voit sekä osallistua tai kouluttaa kätevästi etänä. Sivuston kautta voit osallistua kolmen tyyppisiin koulutuksiin, joissa kaikissa video on hyvin olennainen koulutuksen elementti: 1) voit osallistua videokoulutuksiin eli tiettyyn aikaan sidottuihin verkkokoulutuksiin (näitä voidaan kutsua myös live-striimeiksi tai webinaareiksi) 2) katsoa videotallenteita ja 3) osallistua verkkokursseihin (verkkokurssit ovat pidempikestoisia koulutuskokonaisuuksia).

USEIN KYSYTTYÄ - KOULUTUKSEN OSALLISTUJALLE

Mitä tarvitsen osallistuakseni videokoulutukseen?
Osallistuaksesi videokoulutukseen tarvitset vain toimivan nettiyhteyden. Suosittelemme selaimeksi erityisesti Chromea. Videokoulutuksia pystyt seuraamaan tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Klikkaa itsesi videokoulutus.fi -sivun kautta kätevästi koulutukseen. Koulutuksen ääni saattaa kuulua paremmin kuulokkeilla, joten suosittelemme varaamaan kuulokkeet lähellesi, niin voit tarpeen mukaan käyttää niitä koulutuksen aikana.

Kuinka ilmoittaudun koulutukseen?
Jotta pystyt ilmoittautumaan ja pääsemään koulutukseen, sinun tulee aluksi luoda itsellesi käyttäjätunnus videokoulutus.fi sivulle. Sen jälkeen voit ilmoittautua sivustolla avoimina oleviin koulutuksiin. Täytä kunkin ilmoittautumislomakkeen mukana tulevat tiedot ja maksa tarvittaessa koulutukseen osallistuminen. Tämän jälkeen pääset koulutussivulle, josta voit aluksi ladata aineiston (jos koulutuksessa on aineistoa). Kun kouluttaja aloittaa koulutuksen, tältä samalta sivulta sinulle aukeaa koulutus. Näet näkymän, jolla pystyt katsomaan koulutusta (eli striimiä), osallistumaan chat-keskusteluun sekä näet myös koulutuksen mahdollisen materiaalin.

Mitä teen, jos videoyhteys katkeaa koulutuksen aikana?
Jos videoyhteys katkeaa koulutuksen aikana, syitä voi olla useita. Tarkista aluksi oman nettiyhteytesi toimivuus ja päivitä selaimesi. Voit myös koettaa kirjautua uudestaan videokoulutus.fi sivulle.

Pystynkö kommunikoimaan kouluttajan kanssa?
Pystyt kommunikoimaan kouluttajan kanssa kätevästi koulutuksen aikana chatissa: voit kysyä kysymyksiä tai kommentoida chatissa.

Mitä osallistuminen maksaa?
Osallistuminen maksaa koulutuksen esittelysivulla olevan hinnan verran. Osa videokoulutus.fi -sivustolla järjestettävistä koulutuksista on myös organisaatioiden omia koulutuksia, joten tällaisessa tapauksessa osallistuminen voi olla sinulle maksutonta. Nämä tiedot löytyvät aina kunkin koulutuksen esittelysivulta.

Miten voin maksaa?
Voit maksaa kätevästi verkossa oman verkkopankkisi kautta tai tilaamalla laskun. Jos haluat tilata laskun organisaatiollesi, sinun tulee täyttää organisaation laskutustiedot y-tunnuksineen, jolloin tämä on mahdollista.

Meiltä on osallistumassa samaan koulutukseen 10 henkilöä, voinko ilmoittaa koulutukseen muita kuin itseni, jottei kaikkien tarvitse käydä ilmoittautumassa erikseen?
Voit! Ilmoittautuessasi koulutukseen valitse kohta “Olen yhteyshenkilö” ja pääset lisäämään muita osallistujia koulutukseen.  Verkkokurssien kohdalla kannattaa huomioida, että verkkokurssien osallistujien tulee silti rekisteröityä videokoulutus.fi -sivustolle, että he pääsevät verkkokurssin oppimistilaan (videokoulutus.fi -tunnukset toimivat verkkokurssin tunnuksina).
 

USEIN KYSYTTYÄ -  KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄLLE JA KOULUTTAJALLE

Mitä tarvitsen kouluttaakseni videokoulutus.fi -sivuston kautta livenä? 
Jotta voit kouluttaa videokoulutus.fi -sivuston kautta eli järjestää suoran videokoulutuksen, tarvitset ladata koneellesi pienen lisäpalan, ns. enkooderin. Suosittelemme ilmaista Open Broadcaster Softwarea (OBS), jonka voit ladata täältä. Tutustu myös kuinka ladata OBS ja laittaa oikeat asetukset OBS:iin lataamalla lyhyt opas tästä itsellesi.

Miten voin järjestää videokoulutuksen?
Videokoulutuksen järjestäminen on helppoa ja vaivatonta. Sinun tulee luoda tunnukset videokoulutus.fi sivustolle, luoda koulutus klikkaamalla oikeasta yläkulmasta ja täyttää pyydetyt tiedot sivustolle. Tämän jälkeen sähköpostiisi tulee tieto siitä, kuinka esimerkiksi saat videon eli striimin päälle ja aloitat koulutuksen. Sivuston kautta pystyt tekemään kaikki tarvittavat toimenpiteet, kuten kerätä osallistujien ilmoittautumiset, hoitaa maksut, järjestää koulutustilaisuuden sekä kerätä palautteen.